D | daniello91 |
parseq |
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
Diversis |
jerzy_pozoga |
parseq - Sądziłem, że w zapytaniu daniello91 chodzi o czasowniki "job/work", a wyjaśnienie dotyczy rzeczowników. Teraz widzę, że jest tam wszystkiego po trochę.
Jakiś nauczyciel dał zadanie na porozgryzanie pozornie drobnych różnic w słówkach i ma ono sens kiedy wysiłek popełni uczący się samodzielnie. - 6 lat temu zmieniany: 6 lat temu |
+3 |
darkobo - Bardzo podoba mi się wyjaśnienie Jerzego, ale odnosi się ono praktycznie tylko do słówka "job", a prawie nie ma nic o "work". To może dodam, że wydaje mi się, że "work" ma znaczenie bardziej ogólne (generalnie każda praca, w tym zarobkowa - stąd np. worker), albo miejsce pracy,, podczas gdy "job" to faktycznie bardziej praca zarobkowa (w sensie zawód, pozycja itp). I na przykład mówimy "go to work", a nie "go to job", ale za to "go for job" :)
No i "job" w znaczeniu praca jest policzalny, a "work" nie ;) Bo "works" to już zupełnie co innego :) W sumie, to rzeczywiście wystarczyłoby przejrzeć znaczenia podane w diki wraz z przykładowymi zdaniami i już sporo by się rozjaśniło. - 6 lat temu |
+3 |
jerzy_pozoga - Hi- Tam, w podanym linku differencebetween.net jest wiele wartościowych określen i zdań na ten temat. KOPALNIA wiadomości w treści wg zainteresowania. I na cóż mnie się wysilać?
-
6 lat temu
zmieniany: 6 lat temu
|
+1 |