kktm |
S | Ste |
kktm - Ja nie używam słowników, no chyba, że słówko jest kluczowe, albo często się powtarza.
Imho trzeba tak dobierać książki, aby większość słów była znana, pozostałe wtedy łatwo odgadnąć. Tak moim zdaniem najprzyjemniej uczyć się nowego słownictwa i gramatyki :) Dodatkowo książki są ciekawe, nijak ma się to do nudnych kursów, na samą myśl o których robi mi się niedobrze. Niestety największą wadą książek jest to że czytanie wymaga czasu, który często ciężko wygospodarować. PS Harrego P polecam. Do kompletu zostały wydane audiobooki w wersji brytyjskiej i amerykańskiej czytane przez genialnych lektorów. - 6 lat temu |
+1 |
Ste - No to widzę, że mamy tak samo :) Jeżeli chodzi o czas na czytanie to ja przede wszystkim czytam przed snem, chociaż dwie strony ;)
-
6 lat temu
|
|
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
darkobo |
piotr.grela |
kktm - Bingo.
Paul Finch "Stalkers"- odsłuchałem próbki na audible, super. Fajnie się słucha, przynajmniej na począstku. Jest to czego oczekiwałem tzn "lekkość" Mam nadzieję, że nie będzie za dużo postaci, bo przez to często się motam w kryminałach. Tych audiobooków jest conajmniej 7 z serii, więc na trochę starczy. Dzięki Piotr! - 6 lat temu zmieniany: 6 lat temu |
+1 |
futbolowa |
A | aisak85 |