B | bsowaonetpl |
agnieszka.kw Pracownik eTutor |
tlstar - Już kiedyś zwracałem uwagę, że link nazywający się "Zgłoś sugestię" kompletnie nie oddaje swoją nazwą tego, do czego jest przeznaczony. Problem z tym mają głównie nowi uczestnicy kursu eTutor, choć pewnie nie tylko. :-) Sama Pani zresztą wyżej napisała "...jeśli chodzi o takie BŁĘDY w słowniku lub lekcjach, zachęcamy do zgłaszania ich poprzez funkcję "zgłoś sugestię". Powinien więc nazywać się "Zgłoś błąd" lub "Zgłoś sugestię/błąd". Wtedy byłoby zdecydowanie przejrzyściej.
-
6 lat temu
|
|
Daniel12345678 - Przydałby się raczej przyklejony temat w stylu "czy to błąd?". Sam użyłem "zgłoś sugestię" dwa razy, gdy byłem pewny, że coś jest nie tak. Ale zdarzało mi się zauważyć takie "chyba" literówki i to "chyba" powstrzymało mnie przed użyciem funkcji "zgłoś".
Zresztą tytuł tego wątku też sugeruje brak pewności autora/ki co do błędu. - 6 lat temu |
|
Daniel12345678 - Np. dzisiaj poznałem rzeczownik POV. Przykładowe zdanie to: Try to see things from your teachers' point of view. (Spróbuj popatrzeć na sprawę z punktu widzenia nauczyciela.)
Czy tu jest literówka czy tylko mi się zdaje? - 6 lat temu |
|
parseq - "Zgłaszam sugestię" zamiany "teachers' " na "teacher's", bo chodzi o jednego nauczyciela. 😎
Ludzie! Nie dzielmy włosa na czworo! Jak coś jest podejrzanego, to "zgłaszamy sugestię", bo eksperci od rozstrzygania są po stronie eTutor. My możemy tylko sugerować, tzn. nie wiemy, czy błąd jest czy nie. - 6 lat temu |
+1 |
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
B | bsowaonetpl |
tlstar - Tylko zauważ ~bsowaonetpl, że elementy w powtórkach dodane indywidualnie przez każdego uczestnika kursu eTutor mogą pochodzić z zupełnie rożnych źródeł (m.in. z list poszczególnych lekcji, ze słownika Diki czy też dodane "własnoręcznie") więc nie ma możliwości, aby z tego poziomu odwołać się do tego konkretnego źródła.
-
6 lat temu
zmieniany: 6 lat temu
|
|
Proponuję błędy słownika meldować przez "Zgłoś sugestię", czyli funkcję dostępną przez " hamburgera" w prawym górnym rogu każdej strony słownika diki.pl . - 6 lat temu