K | kasiaolowska |
parseq |
tlstar - Jest spis treści możliwy do sortowania wg wszystkich elementów w poszczególnych lekcjach: "strony lekcji wg typu" w "trzech kropkach" w spisie wszystkich lekcji.
-
6 lat temu
|
+3 |
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
agnieszka.kw Pracownik eTutor |
agnieszka.kawa - Dzień dobry.
Ja również jestem zainteresowana wielokrotnym odsłuchaniem (np. każdego wieczoru) dialogów bez żmudnego ich poszukiwania. Niestety mam problem z rozumieniem wypowiedzi mówionych. Taki zbiór w jednym miejscu były super. A może jest taka możliwość? - rok temu |
|
P | patrycja198906 |
piotr.grela - Patrycja te sto kilkadziesiąt zlotych to zadna inwestycja. Ten kurs jest o wiele wiecej wart. Nikt i nic za Ciebie nie nauczy sie gramatyki, tysiace słów, kolokacji, idiomow, czasownikow frazowych. Ale Etutor jest skutecznym narzedziem pomocnym w zapamietywaniu. Nie ma sensu uczyc sie dialogow na pamiec bo kazda rozmowa w jakimkolwiek jezyku jest unikalna i nieprzewidywalna. Codziennie naucz sie paru slowek i zwrotow, poza tym na Youtubie sa miliony filmow, vlogow po angielsku, wiele jest z napisami (subtitles). Mozna ogladac seriale angielskie za darmo za pomoca playerow, programow np. ITV player, wiele z tych programow jest z napisami (subtitles).
-
6 lat temu
zmieniany: 6 lat temu
|
+3 |
parseq - Patrycjo! Kliknij proszę na autora powyższego komentarza aby zobaczyć ilość jego dni nauki na etutor'ze z rzędu, bez przerw.
Myślę, że Patrycja chce nauczyć się języka przez słuchanie dialogów i oglądanie wideo. Ja sądzę, że kluczowa dla rozumienia tego co się słyszy (/czyta) jest szeroka baza słów. Jeśli do tego chcę się w miarę komunikatywnie wysłowić, to bez gramatyki będzie klapa. Coż, każdy ma prawo wyboru i wiary we właściwy dla siebie sposób nauki. - 6 lat temu zmieniany: 6 lat temu |
+1 |
piotr.grela - 99 dni :-) Nie wiem ile masz lat ale jezyka polskiego, zaczelas sie uczyc jeszcze przed swoimi urodzinami... Tak wiec pare lat uplynelo. Nie mozna sie nauczyc jezyka w 2 tygodnie, w 2 miesiace czy nawet w 2 lata. Ale zapewniam Ciebie, ze po X godzinach dojdziesz do perfekcji. Wystarczy 15 minut ale codziennie! Codziennie - jeszcze raz powtorze! Bede trzymal kciuki.
- 6 lat temu zmieniany: 6 lat temu |
-1 |
parseq - Oj nie wiem czy 15min codziennie wystarczy. Mnie same powtórki słówek generowane codziennie przez etutor'a zajmują TROCHĘ więcej... 😕
-
6 lat temu
zmieniany: 6 lat temu
|
+1 |
piotr.grela - Patrycja spokojnie lepiej na poczatku robic mniej niz narzucic sobie za szybkie tempo. Trzeba miec tez cos z zycia i uczyc sie rowniez poprzez zabawe ogladanie teledyskow czy jakis swoich ulubionych seriali po angielsku. Moja corka tez chciala by za jednym kliknieciem nauczyc sie a tak sie nie da - nauka czegokolwiek to nie robienie snapow! Nie nauczy sie ona slowek i kolokacji z Etutora to bedzie bedzie miala problemy z szybkim czytaniem i studiowaniem po angielsku.
- 6 lat temu zmieniany: 6 lat temu |
|
parseq |
Q | qulakin |