P | polic4 |
![]() | Tattoo94 |
halkins - Ad. 2
Grill to grill, fakt, jako rożen, kratka, ale jeżeli mamy na myśli weekendowe spotkanie przy "pifffku" i wspólne grillowanie, to tutaj najczęściej pojawi się nazwa "barbecue", albo BBQ. - 7 lat temu |
+2 |
jerzy_pozoga - Hi polic4- Masz na uwadze słowo collect- wg. mnie tj. collect dust- zbierać kurze lub collect money- zbierać pieniądze, monety. Jest w słowniku collect -odebrać np. dziecko. Niemniej jednak ja wielokrotnie spotykałem się ze słowem "pick up" tzn. pick up somebody- odebrać kogoś, podwieżć, lub pozbierać coś tam jeszcze.
-
7 lat temu
|
|
tlstar - shall = Być, musisz (CZASOWNIK MODALNY, stosowany w pytaniach grzecznościowych, kiedy coś proponujemy).
Wydaje mi się, że znacznie prościej by było, gdybyś po prostu 2x kliknął na słowo, którego nie rozumiesz. Otworzyłoby się natychmiast okno Diki i miałbyś natychmiastową odpowiedź, zamiast czekać jakiś czas na wsparcie forumowiczów. Ww odpowiedź jest właśnie przekopiowana z Diki. Oczywiście przy zwrotach czy całych zdaniach nie zawsze da się uzyskać w ten sposób podpowiedź. pzdr - 7 lat temu |
|
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.