ZALOGUJ SIĘ

Lekcja A2-20 W zoo - Błędne nagranie

8 lat temuostatnia aktywność: 8 lat temu
Witam

W powyższej lekcji nie słychać, ciężko zrozumieć słowo panda. Nagranie jest zniekształcone

Pozdrawiam
S
sawpaw

Wykup dostęp, aby dodać komentarz.

Odpowiedzi: 2

Hi sawpaw, popieram, odsłuchałem słowo "panda" z wyszukiwarki na Et. I rzeczywiście jest tak jak napisałeś. Ja bardzo często korzystam z owej wyszukiwarki i stwierdzam wprost iż znacznie więcej jest słów zniekształconych w wymowie. Jest podejrzenie iż ktoś z grona redakcji serwuje nagrania z chińskiego tłumacza komputerowego a dosłownie z zabawki. A to już mi się nie podoba! https://www.etutor.pl/user/jerzy_pozoga/monthly-reports#/slownik-angielskiego?q=panda&popupmode=etutor
Serdecznie pozdrawiam redakcję Etutora.
jerzy_pozoga

Dzień dobry,

sawpaw - dzięki za zgłoszenie problemu. Nagranie do hasła "panda" jest rzeczywiście zniekształcone, ale widzę w naszym rejestrze, że zostało już ponownie nagrane i pewnie lada chwila zostanie wymienione. Gdybyś w przyszłości natknął się na podobne problemy, polecam napisać do nas bezpośrednio na [...]@etutor.pl lub poprzez zakładkę "Zgłoś sugestię" na dole strony.

Ze swojej strony mogę zapewnić, że wszystkie nagrania w kursie jak i słowniku nagrywane są w studio przez native speakerów. Nie korzystamy z żadnych syntezatorów mowy ani innych tego typu wynalazków. W bazie mamy setki tysięcy nagrań, staramy się je weryfikować i sprawdzać ich jakość na bieżąco. Zniekształcone nagrania nie są celowym zabiegiem, a mogą powstawać jedynie jako efekt uboczny kompresji plików podczas wrzucania ich do bazy. Dodam jeszcze, że wszystkie wadliwe lub słabszej jakości nagrania wymieniamy w miarę możliwości. Dlatego jesteśmy zawsze wdzięczni za zgłaszane problemy.
o.bracka
jerzy_pozoga - Sz. Pani O.Bracka, Dziękuję za wnikliwe rozpatrzenie owej sprawy. Zarówno mi jak i "sawpaw" zależy bardzo na poprawności w nauce In English pod waszą redakcją . To jest również i mój Etutor.pl z nawyku i przywiązania do nauki. Niniejszy Et cieszy mnie dobrym rozwiązaniem ze strony technicznej, no bo mam w czym przebierać i doskonalić swoje umiejętności w nauce.
Serdecznie pozdrawiam.
- 8 lat temu