Tattoo94 |
jerzy_pozoga |
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
piotr.grela |
jerzy_pozoga |
jerzy_pozoga - PS. Uwaga z mojego doświadczenia: W procesie nauki odradzam wszelkich mocnych używek jakim są zwane "dragi" , kawa, białe przerabiane cukry- to typowe hamulce w procesie zapamiętywania. Dobre są jedynie słodkie owoce mające cukry proste , łatwo przyswajalne. Ja na ten przykład lubię herbatę "Szałwia" (Salviae) z Herbapol-Lublin oraz herbatę Yunnan dla podtrzymania aktywności fizycznej. Ostrożnie z przedawkowaniem Szałwi ponieważ prowadzi do nadpobudliwości. Ruski lekarz zalecał mi maksymalny luz i spokój przed egzaminami.
Na luz, spokój mentalny, obniżenie ciśnienia oraz małe lenistwo polecam liściastą, zieloną chińską herbatę (bez cukru!) .Na mnie to działa efektywnie. - 7 lat temu zmieniany: 7 lat temu |
+4 |
Tattoo94 |
jerzy_pozoga - Hi Tatto, mam coś ciekawego dla ciebie,
Nie jestem biegły ani fluently in English ale pełen optymizmu i wierzę iż to-owo jest przydatne do nauki, http://brain.rehab.med.ubc.ca/lara-boyd-to-present-at-the-2015-tedx-vancouver/ After watching this, your brain will not be the same | Lara Boyd | TEDxVancouver https://www.youtube.com/watch?v=LNHBMFCzznE Dwa razy słuchałem Pani Prof.Lara Boyd, bardzo ciekawe. Nie wszystko rozumiem ponieważ dla mnie za szybko ale polecam ku uwadze. Pozdrawiam. - 7 lat temu |
+1 |
Tattoo94 - .....................................................................................
-
7 lat temu
zmieniany: 6 lat temu
|
+1 |
Tattoo94 - ..............................................................
-
7 lat temu
|
+1 |
jerzy_pozoga - Tak, ja również zagłębiałem się w pracę swojego mózgu i wiem iz nie jestem bystry. Pamiętam tylko iz w wieku 8-lat tuz przed zimą uczyłem się tabliczki mnożenia do stu i w miesiac czasu nauczyłem się, byłem uparty. Mam zbiór kilku ciekawych czasopism o sposobie zapamiętywania ale nie używałem tego. Interesuje mnie czytanie sposobem fotograficznym. A na temat pracy mózgu odsłuchałem Pani Kasia Szafranowska z YouTube która omawiała kilka sposobów na zapisywanie do pamięci. Ale póki co staram się aktualnie uczyć konwersacji za zapłatą w mojej klasie, dzisiaj i jutro.
-
7 lat temu
|
+2 |
jerzy_pozoga - Hi Tatoo94, gratuluję ukończenia kursu na personalnego trenera i konsultant żywienia :-) a w Polsce nazywa się "Dietetyk". Miło mi pogadać w tym temacie z powodu zainteresowania owym. Mój dziadek był grubym i cukrzyk, Ojciec był gruby i ja również w spadku. Mam 96..98kg na co dzień i odchudzanie nie pomaga. A po 6pm wcinam zwyczajną białą kapustę bo jestem głodny.
-
7 lat temu
|
+2 |
piotr.grela - Jurek ja to nie lubie z rana jesc a po 6 pm to zjadlbym konia z kopytami. Na sama mysl, ze mam sie odchudzac powoduje u mnie - wilczy apetyt :-) Wczoraj zastanawialem sie, kupic sobie serniczka czy nie. Dzisiaj mial byc koniec swiata...
- 7 lat temu |
+1 |
Tattoo94 - .........................................................................................................
-
7 lat temu
|
+1 |
lukaszk85 |
jerzy_pozoga - Tak, masz rację Łukaszu,
Przytaczam wypis z wypowiedzi efogt 6-lat temu- "Pozdrawiam wszystkich uczących się. Nie próbujcie uczyć się języka na siłę, bijąc się z czasem czy odfajkowując kolejne lekcje tylko po łebkach...Tak samo jak przy wykonywaniu innych zajęć do nauki musimy włożyć odrobinę pasji, jakiegoś przekonania że w naszej nauce jest sens i że ten sens odczuwamy...." ................. Ja do tej pory uczyłem się z wieloma przerwami ale teraz, dzisiaj jestem pasjonatem aby dojść do satysfacji własnej z umiejętnością maturzysty B1/B2 i potwierdzić to w rozmowie lub piśmie z native speakerem. Pozdrawiam - 7 lat temu |
+4 |
H | Hear |
aldu1 - Haha, a ja myślałam, że ze mną, absolwentką filologii angielskiej, jest jakiś problem, bo co bym nie zrobiła/poprawiła na tym teście, to mi nie chce wskoczyć nic ponad B1 :D Inny test tego typu pokazuje C2. Wiedziałam, że coś jest nie tak z tym testem, ale teraz mam pewność.
-
7 lat temu
zmieniany: 7 lat temu
|
|
Barbara.m - No nie wiem. W moim przypadku test pokazuje nieadekwatnie w drugą stronę. Od początku pokazuje mi C1/C2 a to bzdura.
-
7 lat temu
|
|
? | Gość |
abmmichal |
mniszka |
Gdzie zrobić test poziomujący z języka niemieckiego ?
TextScanner aplikacja ułatwia przenoszenie, kopiowanie zdań ze screenów
Jeżeli chcę powiedzieć że coś będzie rano to powinienem użyć at czy in the morning?
"I panic when I speak in public."
https://www.etutor.pl/lessons/en/b1/6/3/31980
.................
ps. Moje kłopoty są w owej lekcji, Pozdrawiam. - 7 lat temu