NancyWalczak |
Bilberry |
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
e.lukasiewicz |
Marzyciel - Na pewno "z" i "s" a nie "w" i "f" ? ;O Wydaje mi się, że wymowa nie powinna być mylona właśnie z z/s.
-
13 lat temu
zmieniany: 13 lat temu
|
+1 |
Marzyciel - 'th' dźwięczne - wstawiamy koniuszek języka między zęby i próbujemy wymówić 'w' np. the, there, that etc.
'th' bezdźwięczne - wstawiamy koniuszek języka między zęby i próbujemy wymówić 'f' np. think smooth etc. - 13 lat temu zmieniany: 13 lat temu |
+3 |
Marzyciel - Pierwszy raz widzę takie tłumaczenie wymowy 'th' ;D
-
13 lat temu
zmieniany: 13 lat temu
|
+1 |
e.lukasiewicz - Bo "th" nie należy mylić ani z s/z, ani z f/w - to jest inny dźwięk. Rzeczywiście, wielu uczy, że można wymawiać to jak f/w z językiem między zębami, proszę poćwiczyć i z f/w i z s/z i spróbować usłyszeć różnicę, troszkę bliżej ideału jesteśmy przy s/z, ale znowu tak wielkiej różnicy nie ma.
-
13 lat temu
|
+2 |
NancyWalczak - ta zasada z s/z jest bardzo "odkrywcza"- dziekuje za wszelka pomoc! :) :)
-
13 lat temu
|
|
G | Gentleman |
mwaszak |
NancyWalczak - wiesz, nie zawsze wystarczy "powtarzac" po innych, mi bardziej zalezalo na tym, by sie dowiedziec "jak" to zrobic, by wymawiac" th" poprawnie- dlatego przydaly mi sie uwagi e.lukasiewicz- mowia mi "jak" a nie "co" :) pozdrawiam
-
13 lat temu
|
|