ZALOGUJ SIĘ

Od ktorego poziomu powinnam zaczac?

13 lat temu
Uzrywam j.ang jak polskiego to znacyzz erobie mnustwo bledow, czasem bywa to meczoce bo mozna sie niezle zakrecic. Niewatpliwie mam braki rowniez w slowkach. Na codzien posluguje sie j.ang przez kilka godzin co niewatpliwie poglebia z pewnoscia moje bldey. Chcialabym mowic i znac j.ang. perfect. Pomocy!
M
Mikeya
karolusrex - witam Cię, do niedawna sądziłem, że trzeba zacząć od początku i szybko ugruntować podstawy. Teraz uważam, że trzeba sobie wyznaczyć realny cel do którego chcesz dojść i znaleźć w etutorze sposób na dotarcie tam (gwarantuję, że znajdziesz coś co Cię będzie ciągnęło tutaj. Reszta wymaga czasu i powtórek. Powodzenia - 13 lat temu
Gość - To zależy od tego na ile umiesz język angielski - 13 lat temu

Wykup dostęp, aby dodać komentarz.

Odpowiedzi: 8

Może jednak lepiej byłoby zacząć od nauki języka ojczystego? Bo coś cieniutko :(
Jokasta
13 lat temuzmieniany: 13 lat temu
dania57 - najważniejsze,że jest świadomość robienia błędów. To już coś - 13 lat temu
quantum137 - Mama mia!
Musisz sobie wymienić klawiaturę ... Mikeya
- 13 lat temu
quantum137 - dania57 ... czy jest ta świadomość, to się przekonamy po ewentualnej edycji pytania, w którą osobiście wątpię... - 13 lat temu
Jokasta - Mam dziwne przeczucie, że Mikeya już tu nie zajrzy... - 13 lat temu

ćwić i jeszcze bardziej ćwicz !
rgrabowska

ja bym proponował zacząć od podstaw, widzę że w ojczystym też są spore braki :D
vegeta_87

Powinnaś zacząć od poprawnego konstruowania zdań w języku ojczystym.
Przeglądarka i inne narzędzia on-line pomogą Ci w tym...

Chcesz mówić 'perfect' po angielsku ... zacznij od mówienia/pisania 'perfect' w języku ojczystym, to moja rada.
quantum137
13 lat temuzmieniany: 13 lat temu
TLK - Trole mówią chyba po norwesku - to i nic dziwnego, że j.polski im OBCY-:) - 13 lat temu
quantum137 - Trole, ech ale mnie naszła ochota na RPG...;) - 13 lat temu

to się wez bardziej do nauki angielskiego:D
K
kropka432

Zrób test kwalifikacyjny i zobaczysz od jakiego poziomu powinnaś zacząć.
D
dambusia

Niechcący usunęłam własną odpowiedź (klikając, na co popadnie) i przepraszam osobę, która dodała komentarz.

Chodziło mi o to, że ktoś nie zauważył, że odgrzał nieaktualny wątek. Inni też nie. Naturalnie życzliwe rady, choć spóźnione dla Mikeyi, mogą być pomocne dla innych szukających swojego poziomu.
Rzecz w tym, że pytanie zadano pół roku temu. Mikeya jest od dawna nieobecna na etutorze (tak wywnioskowałam z jej rangi), a jeszcze teraz dostała prztyczka, bo ktoś "pospieszył" z dowcipną odpowiedzią. I właśnie to wygląda nieciekawie.
esterka
quantum137 - Jesteś sokole oko :)... a zadający pytanie - wsiąkł, zapewne już zna perfecto inglese. - 13 lat temu zmieniany: 13 lat temu
askawska - perfetto :) - 13 lat temu zmieniany: 13 lat temu

Powinnaś zacząć od A1,aż do końca
S
sjadasz