? | Gość |
![]() | dawidturek |
abmmichal - Ciekawiło mnie czy załamaliście się z programem sprawdzającym teksty. Rzeczywiście ten program często denerwuje nawet wprowadza na błędne ścieżki. Lepiej jednak że jest niż gdyby go nie było. Wkurza, nakierowuje na problemy - zmusza do zastanawiania się - w sumie niedoskonały, ale przydatny dla uczniów szkoły e Tutor.
-
8 lat temu
|
|
Gość - Dziekuje za wyjasnienie. Szkoda - myslałam ze jest jakas gramatyczna przyczyna tego faktu ze zamiast powiedziec/napisac po angielsku "sa pewne uniwersalne zasady" trzeba napisac "there is some universal rule". To jeszcze 1 przykład, jaki mi sie przypomnial. Pozdrawiam.
-
8 lat temu
|
|
Gość - Nie obrazam sie na program. Uwazam ze jest bardzo w porzadku.
-
8 lat temu
|
|
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
jak jest poprawnie:is these keys? czy are these keys? dzieki..
Dlaczego w 2 zdaniu po "not" nie ma "a", tak jak w 3 przed student "a"?
There will also be a series of workshops - "series" jest l.mnogą. Użyty został rodzajnik "a"?
1. Najwazniejsze to ustalic priorytety - Most important is to set some PRIORITY.
2. Zamierzam podac faszerowane pieczarki - I'm going to serve stuffed CHAMPIGNON.
3. Uciec przed klęskami naturalnymi - flee from the natural DISASTER.
Domyslam sie ze jest jakis wazny logiczny powod uzasadniajacy uzycie liczby pojedynczej ale nie wiem jaki. Prosze o podpowiedź. - 8 lat temu
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.