ZALOGUJ SIĘ

Liczba pojedyncza vs liczba mnoga NIEKTÓRYCH rzeczowników?

8 lat temuostatnia aktywność: 8 lat temu
?
Gość
Gość - Program sprawdzajacy wypracowania kilka razy z rzedu nie zaakceptowal mojej liczby mnogiej. A oto niektore przyklady tych zdan:
1. Najwazniejsze to ustalic priorytety - Most important is to set some PRIORITY.
2. Zamierzam podac faszerowane pieczarki - I'm going to serve stuffed CHAMPIGNON.
3. Uciec przed klęskami naturalnymi - flee from the natural DISASTER.
Domyslam sie ze jest jakis wazny logiczny powod uzasadniajacy uzycie liczby pojedynczej ale nie wiem jaki. Prosze o podpowiedź.
- 8 lat temu

Wykup dostęp, aby dodać komentarz.

Odpowiedzi: 1

Dziękujemy za informację. Nasz program sprawdzający wypracowania jest ciągle rozwijany. Na chwilę obecną poprawia do 10 razy więcej błędów niż edytory tekstu, rozpoznaje kilkaset typów błędów gramatycznych, podaje możliwe warianty poprawek i wyjaśnia niezbędne zasady gramatyczne.
Mimo to, właśnie z uwagi na to, że ciągle go rozwijamy, może się zdarzyć, że program zaznaczy prawidłową odpowiedź jako błędną tak jak w Pani przypadku. Czasami jeszcze mogą występować sytuacje, że program źle coś odczyta lub wyświetli nieprawidłowy komunikat. Nasi programiści i angliści wciąż go ulepszają, żeby wyeliminować takie sytuacje, jednak nie można go traktować jako pewnik, gdyż cały czas jest w fazie rozwoju.

Pozdrawiamy.
dawidturek
abmmichal - Ciekawiło mnie czy załamaliście się z programem sprawdzającym teksty. Rzeczywiście ten program często denerwuje nawet wprowadza na błędne ścieżki. Lepiej jednak że jest niż gdyby go nie było. Wkurza, nakierowuje na problemy - zmusza do zastanawiania się - w sumie niedoskonały, ale przydatny dla uczniów szkoły e Tutor. - 8 lat temu
Gość - Dziekuje za wyjasnienie. Szkoda - myslałam ze jest jakas gramatyczna przyczyna tego faktu ze zamiast powiedziec/napisac po angielsku "sa pewne uniwersalne zasady" trzeba napisac "there is some universal rule". To jeszcze 1 przykład, jaki mi sie przypomnial. Pozdrawiam. - 8 lat temu
Gość - Nie obrazam sie na program. Uwazam ze jest bardzo w porzadku. - 8 lat temu

Wykup dostęp, aby dodać komentarz.