astakowal85 |
R | radmar2 |
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
N | naaatasha1 |
ArchiCzerwin - Polecam potrenować angielski jeszcze trochę, odłożyć kasę i podejść do egzaminu CAE. Wprawdzie trochę kosztuje, ale naprawde warto, bo certyfikat jest uznawany w wielu miejscach, a sam egzamin jest wieloczęściowy i dobrze sprawdza znajomość języka.
-
12 lat temu
|
+1 |
absolwentka - Moje pytanie trochę z innej beczki, a mianowicie po co Ci taki certyfikat? Pytam, bo od jakiegoś czasu zastanawiam się nad przydatnością takowego papierka. Z ciekawości wpisałam zapytanie w wyszukiwarkę. W odp. wszystko dot. albo pracy albo studiów w innym języku.
-
12 lat temu
zmieniany: 12 lat temu
|
-1 |
absolwentka - Do czego taki papier przydaje się jeszcze? Dodam, że prócz pojedynczych pracodawców, którzy się trafili w trakcie szukania przez mnie pracy i Pani w UP, nikt więcej mnie nie pytał czy posiadam jakiś papierek potwierdzający znajomość języka obcego.
-
12 lat temu
|
|
ArchiCzerwin - Korzyści płynące z posiadania certyfikatu CAE są niezliczone. Przede wszystkim poświadcza zaawansowaną znajomość angielskiego przy staraniu się o pracę. Nawet jeśli pracodawca nie pyta wprost to przecież widzi to w CV i działa to na plus. Poza tym pomaga przy staraniu się o różne wyjazdy zagraniczne czy staże. A dla studentów daje dodatkowe punkty przy staraniu się o stypendia czy studia doktoranckie.
-
12 lat temu
|
|
ArchiCzerwin - Nie wspominam już że sam w sobie daje ogromną ilosć satysfakcji, a egzamin jest doskonowałym sposobem na sprawdzenie co naprawdę się potrafi z angielskiego. Warto, żeby kilkuletnią naukę języka ukoronować takim egzaminem :)
-
12 lat temu
|
|
absolwentka - Dziękuje za wypowiedź. Osobiście nigdy nie odczułam braku certyfikatu w trakcie szukania pracy. Pracodawca zawsze sprawdza znajomość języka, jeśli jest on potrzebny. Ja sobie chyba daruje. Myślałam o taki certyfikacie z języka niemieckiego, ale już się zapisałam na studia. Jak opanuje angielski to pewne temat w mojej głowie powróci;) Pozdrawiam!
-
12 lat temu
|
|