? | Gość |
K | koniczynka1705 |
mlesniewska1 - bo te wszystkie 3 czasowniki mają po 2 równoważne formy Past Tense i Past Participle i pewnie aplikacja wymaga albo tylko jednej, albo obu, albo drugiej w nawiasie, albo po przecinku itp.
-
8 lat temu
|
|
Gość - Wymaga 2 form i 1. w nawiasie i ja sie do tego stosuje ale mimo to blad wystepuje . Czy ja musze wypisywac te czasowniki w ramce? Lub moze chodzi o spacje miedzy tymi formami?
-
8 lat temu
|
|
Gość - Dziekuje Ci Koniczynko za podpowiedz (zdjecie) bo wczoraj w obsludze klienta polecili mi zrobic zrzut z ekranu - fantasci i profesjonalisci!!!
-
8 lat temu
|
|
Gość - Okazuje sie ze aplikacja nie wymaga podawania tych form ktore sa w nawiasie - wystarcza formy podstawowe.
-
8 lat temu
|
|
mlesniewska1 - Czyli jest dokładnie tak jak napisałam - jedna możliwość z kilku równoważnych. Tylko skąd użytkownik ma to wiedzieć? :-(
Choć akurat ja w powtórkach kompletnie nigdy nic nie wpisuję z klawiatury, a jedynie "w swojej głowie" i w zależności od prawidłowości zaliczam odpowiedź wg swojego uznania. Tak jest po prostu znacznie szybciej. - 8 lat temu |
|
Gość - Trzeba przyznac ze rada jest doskonala i zamierzam ja stosowac.
-
8 lat temu
|
|
mlesniewska1 - A jeśli już koniecznie chcę się sprawdzić w dokładnej pisowni wyrazu, to klikam wielokrotnie "Podpowiedz literę" odsłaniając kolejne litery w powtarzanym elemencie. To też szybciej niż wstukiwać poszczególne znaki na klawiaturze, a generalnie równoważne i czasem naprowadzi na "właściwy trop". :-)
-
8 lat temu
|
|
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.