ZALOGUJ SIĘ

Temat pracy licencjackiej na język angielski

9 lat temuostatnia aktywność: 9 lat temu
Witam,
proszę o idealne przetłumaczenie tematu pracy licencjackiej:
"Posthumanizm w kinie amerykańskim na przykładzie filmów Davida Cronenberga".
Dziękuje
?
Gość

Wykup dostęp, aby dodać komentarz.

Odpowiedzi: 4

Czy ktoś może odpowiedzieć?
?
Gość

Post-humanism in American cinema on the David Cronenberg's films
barmac05
9 lat temuzmieniany: 9 lat temu

Post-humanism in American cinematography as presented in David Cronenberg's films
pkomarek1
9 lat temuzmieniany: 9 lat temu

Właśnie tego się obawiałem, że będzie pewna rozbieżność w odpowiedziach. Mam nadzieję, że odpiszę również jakiś pracownik eTutor. Mi się wydaję, ze powinno być: Posthumanism in American Cinema on the David Cronenberg's films.
?
Gość
pkomarek1 - zabrakło ci tam chyba "on the example of" -> Posthumanism in American Cinema on the example of David Cronenberg's films. Poza tym ja bym raczej zamienił "cinema" na "cinematography" - 9 lat temu
Gość - Ale szczerze mówiąc to "example" mi brzmi bardzo nierealistycznie. W wywiadach na youtube można spotkać, że stosuje się ON jeżeli chodzi o wypowiadanie się w jakimś temacie. Np. Tusk on Immigration problem. Tusk o problemie imigrantów. I tak jakoś podświadomie mi pasuje "on" i samo Cronenberg's films. - 9 lat temu
pkomarek1 - ale wtedy by to oznaczało: Posthumanizm w amerykańskim kinie o filmach Cronenberga... ;) - 9 lat temu
Gość - Zdaje sobie sprawę, że dosłownie brzmi źle, ale to "on" po prostu impulsywnie dałem w tym kontekście, jakbym miał 100% przekonanie ;) - 9 lat temu