ZALOGUJ SIĘ

Weryfikacja poprawności słówka w powtórkach

8 lat temuostatnia aktywność: 8 lat temu
Witam, czy zmienily sie zasady uznania slówka/ zdania za poprawne.? Część słowek jest uznawana tylko wtedy gdy wpisze się je mała litera, i nie jest to ogolna zasada. To samo dotyczy zdań- uznawane tylko gdy zacznie sie duża litera, chociaz nie jest to stosowane do wszystkich powtorek. Czy moge prosic o wyjasnienie
L
lidiaruc
mlesniewska1 - Czy to naprawdę ma jakieś znaczenie na twoją znajomość języka jeśli rozpoczniesz pisać zdanie dużą czy małą literą?
pzdr
- 8 lat temu

Wykup dostęp, aby dodać komentarz.

Odpowiedzi: 3

Dziękujemy za informację. Aby dotrzeć do źródła problemu i móc go rozwiązać potrzebowalibyśmy konkretne przykłady, najlepiej z zrzutem ekranu w formacie JPG przesłane na [...]@etutor.pl.

Pozdrawiam ;-)
kasia.szczep
mlesniewska1 - Czy aby ten problem nie wynika np. z rodzaju oprogramowania użytkownika? Ja używam głównie Win7 + Firefox i żeby było szybciej (bez shifta) zawsze wszystko wpisuję małą literą (nawet w środku zdania zaimek i zamiast I) i nigdy nie wystąpiła taka sytuacja. pzdr - 8 lat temu
Jamz - Błąd występuje wtedy kiedy odpowiedź jest na literę s i jest dłuższa niż jeden wyraz (odpowiedź żeby system uznał ją za poprawną musi być z dużej litery). - 8 lat temu

otóż mała litera w na początku zdania raz jest uznawana a raz nie, niestety używam różnych urządzeń, nie tylko komputera/ laptopa
na kalwiaturze smartfona łatwiej mi nie zmieniać formatu liter. bład wyskakuje niezależnie od urządzenie- mam wrażenie że dotyczy tylko konkretnych słowek i zdań
L
lidiaruc

Też zauważyłam ten problem. Występuje on w przypadku litery 'S' 's'.
B
Barbara.m