tamek |
Janekdzbanek79 |
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
jerzy_pozoga |
jerzy_pozoga - Hi Tamek, prawdopodobnie masz na uwadze zawiłe gąszcze gramatyki angielskiej ale ja ze swej strony proponuję podsłuchiwanie wypowiedzi anglików tych z bliska jak I z daleka. Potem już będzie łatwiej dla ciebie.
-
9 lat temu
|
|
tamek - witaj. dzięki za informację. w wątku chodzi mi o każdy pomysł na ułatwienie umiejętności posługiwania się językiem obcym. Języka używamy intuicyjnie, w związku z czym nie powinniśmy tracić czasu na rzeczy mało istotne (np. wpisywanie powtarzających się wyrazów, jak sb, sth - podnoszone jest to na innych wątkach). Podkasty są tym, czego nie znałem, a widzę możliwość zastosowania np. podczas jazdy samochodem, jazdy na rowerze itp.
podsumowując w wątku chodziło mi o każde ułatwienie pomagające w opanowaniu umiejętności posługiwania się językiem jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam - 9 lat temu zmieniany: 9 lat temu |
|
jerzy_pozoga - Hi Tamek, Ponizej wpisałem linka do już dawno pisanych na FORUM uwag przez studentow z osobistych rozterek I przeżywania w trakcie nauki. Warto poczytać,
https://www.etutor.pl/forum/thread/80621-czego_NIE_ROBIC_uczac_sie_angielskiego.html?unread pozdrawiam. - 9 lat temu |
+1 |
jerzy_pozoga |
M | MARVEL40 |