P | PawelStroz |
futbolowa |
kkoguciuk1 - Pewnie tak. Dziękuję za zaproszenie. Jestem od niedawna na e... i staram sie poznawać wszystko po kolei.Pozdrawiam
-
9 lat temu
|
|
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
chinyere |
karol.k - Wszelkie uwagi i sugestie są mile widziane :) Napisz do nas na adres [...]@etutor.pl
-
9 lat temu
|
+1 |
chinyere |
chinyere |
P | PawelStroz |
G | gibciol |
renata_k - Prosiłabym także o wykonanie testu przeglądarki, ponieważ możliwe, iż konieczna będzie jej aktualizacja:
www.etutor.pl/help/troubleshooting Jeśli ma Pani taką możliwość, proszę sprawdzić, czy gra działa prawidłowo w innej przeglądarce. W razie problemów prosimy o kontakt na adres [...]@etutor.pl Pozdrawiam :) - 9 lat temu |
+1 |
P | PawelStroz |
Marg0 |
P | PawelStroz |
Marg0 - w mojej opinii ta ciemna obwódka jest słabo widoczna, ale może dla innych to nie stanowi problemu
-
9 lat temu
|
|
dania57 - masz rację. Z punktacji wiem jakie to słowo i dopiero wtedy szukam na planszy. Jak jest to długie słówko to jeszcze, jeszcze, ale jak jest dwuliterowe to nawet okulary nie pomogą aby zauważyć ciemną obwódkę.Może lepiej jakby to słówko pulsowało???
-
9 lat temu
|
+1 |
Barbara.m - Potwierdzam. Dla mnie również ciemna obwódka jest za mało widoczna. Lepiej gdyby ta obwódka była w innym kolorze albo chociaż grubsza i ciemniejsza.
-
9 lat temu
|
+1 |
hfen_wp.pl - Gra bardzo mi się podoba i też mnie bardzo wciągnęła, mam jednak pewne obawy, po pierwsze czas spędzony na grze wlicza się do ogólnego czasu nauki i się zastanawiam czy to do końca jest "uczciwe", zastanawiam się nad edukacyjnymi walorami gry, często pojawia się w słowniku fraza "zaproponuj tłumaczenie" rozumiem że toeretycznie, gramatycznie to słowo ma prawo istnieć ale jeszcze nie nabrało życia, po drugie jak ja uważam może po ułożeniu słowa gdyby (również przez bota) pojawiło się tłumaczenie faktycznie by to zostawało w głowie ale w przypadku braku znaczenia to trochę traci sens. Takie mi się tylko uwagi nasunęły.
-
9 lat temu
|
+1 |
Barbara.m - hfen_wp.pl .
Owszem, pojawiające się automatycznie tłumaczenie byłoby miłe i zwiększyłoby walory edukacyjne gry. Ale przecież wystarczy dwa razy kliknąć w słowo, żeby zobaczyć tłumaczenie w diki. Często tak robię. Również korzystając z podpowiedzi można sprawdzać pojawiające się na liście słowa w słowniku. W ten sposób rozszerzam swoje słownictwo w bardziej atrakcyjny sposób :-) Uważam, że gra ma walory edukacyjne i wliczanie czasu spędzonego na niej do ogólnego czasu nauki ma jednak sens. - 9 lat temu |
+2 |
PawelStroz - Zgłosiłem do programistów aby kafelki dodane przez komputer były bardziej widoczne.
-
9 lat temu
|
+1 |
jerzy_pozoga |
Barbara.m - Jerzy, a czy jedna z liter wykładanych przez BOT-a nie znajdowała sie na czerwonym polu "3W"? To by tłumaczyło punktację wszystkich liter w słowie razy 3. Muszę dokładniej poobserwować, ale też sporo w to gram i dotychczas nie zauważyłam takiej sytuacji.
-
9 lat temu
|
+1 |
hfen_wp.pl - Też mi się tak wydaje jak napisała Barbara.m, nie żebym się chaliła ale daję botowi baty i juz się nawet zastanawiałam czy to nie specjalnie są ustawione takie "fory" żeby uczących się nie zniechęcać.
-
9 lat temu
|
+1 |
jerzy_pozoga - Hi Barbara.m I hfen_wp.pl,
Podoba mi się TA gra słów, sięganie do pamięci własnej.Jestem optymistą I mam wiarę w doskonalenie własnych umiejętności w angielskim. I dziekuję za uwagę. Pozdrawiam. - 9 lat temu zmieniany: 9 lat temu |
|
jerzy_pozoga |
? | Gość |
PawelStroz - Słowo "ped" również jest używane w języku angielskim i jest w słowniku używanym do gier słownych. Jest używane w slangu i ma wiele innych znaczeń, na przykład tutaj: https://en.wikipedia.org/wiki/Ped
-
9 lat temu
|
+2 |
chinyere - wydaje mi sie ze w bazie jest sporo slowek ktore zwyczajnie nie istnieja... byloby idealnie gdyby wszystkie znalazly sie w diki... gra jest swietna, bardzo wzbogaca serwis, mozna by ja wlaczyc do rankingu.
moim zdaniem powinna byc jeszcze opcja wyboru ilosci plytek, po zmianie na 30 jest za latwo :D wczesniej bylo ciekawiej - 9 lat temu |
+1 |
chinyere |
chinyere |
chinyere |
jerzy_pozoga - Hi chinyere- ja znam odpowiedź. To już mi się zdarzało. Na ten przykład moje 65 do jego 50 punktów ale ON (computer) już wszystkie wystawił I w tym momencie gra się kończy ale z moją małą strata w wyniku po odjęciu kilku punktów (za niewystawione płytki). Przecież moją przewaga w punktach I tak była dość znaczna.
Pozdrawiam. - 9 lat temu |
|
jerzy_pozoga - Hi chinyere- wczesniej napisałaś "wprowadżcie chociaż opcje pauzy", hm? Ale po co ? No bo z mojej strony przerabiam 8..10 krzyżówek na godzinę . Wiele słówek już zapamiętałem np. lis, las , sri, pies, dom , ani_ to są takie krzyżówkowe I w słowniku nie można ich wyszukać I sięgam wtedy po pomoc do Googla.
-
9 lat temu
|
|
chinyere - pytalam o pauze dlatego ze kiedys dzialo sie tak, ze zostawiona na dluzszy czas gra byla automatycznie przegrana, nie wiem po jakim czasie, ale mysle ze bylo to w trakcie wprowadzania zmian, teraz juz sie tak nie dzieje wiec jest ok :) dziekuje Jerzy za poprzednia odpowiedz
-
9 lat temu
|
|
M | mnykolyszak |
mnykolyszak - Dziekuje za odpowiedź. trzymam zatem kciuki za powodzenie akcji:) pozdrawiam
-
9 lat temu
|
|
futbolowa |
futbolowa - O, jak miło! Bardzo by się to przydało. Ja akurat jestem przyzwyczajona do dłuuugaśnych rozgrywek w scrabble.
-
9 lat temu
|
+1 |
cechaem |
A | ArturKo |
Tattoo94 |
Tattoo94 |
jerzy_pozoga - Popieram wniosek.. Pierwsze krzyżówki podobały mi się z powodu możliwości w tworzeniu długaaaaśnych wyrazów. Te, aktualnie krótkie krzyżówki robię 4..5 na godzinę.
-
7 lat temu
|
|
A | aga230 |
jerzy_pozoga - Hi aga230, Wiem o tym! Ja, dawniej wyszukiwałem nieznane słówka w encyklopedii i przekazywałem do Et. A dzisiaj leniwy. I wiem iż tak około 20% jest wyłącznie krzyżówkowe, znajdujące się w zestawie międzynarodowym. Pozdrawiam.
-
5 lat temu
|
|