Witam jestem na początku ćwiczeń dla początkujących mam już drugi problem raz miałem słówko ale obrazek żaden nie odpowiadał więc cofnąłem strone wróciłem i było ok teraz są dwa obrazki jeden z grupą osób a na drugim jest kobieta z głośnika słyszę "sie" klikam na obrazek i błąd klikam na drugi jest ok ale "sie" odnosi się do jednego i drugiego albo te dwa obrazki nie powinny pojawiać się jednocześnie.
Pozdrawiam Jurek.
Witam jestem na początku ćwiczeń dla początkujących mam już drugi problem raz miałem słówko ale obrazek żaden nie odpowiadał więc cofnąłem strone wróciłem i było ok teraz są dwa obrazki jeden z grupą osób a na drugim jest kobieta z głośnika słyszę "sie" klikam na obrazek i błąd klikam na drugi jest ok ale "sie" odnosi się do jednego i drugiego albo te dwa obrazki nie powinny pojawiać się jednocześnie.
Pozdrawiam Jurek.
"sie" może oznaczać "ona" lub "oni", natomiast forma "Sie" będzie oznaczać "państwo".
Niestety z wymowy lektora nie wiadomo o którą sytuację chodzi. W trakcie ćwiczeń nie powinny pojawiać się dwa i/lub trzy obrazki do jednakowo brzmiącego fonetycznie terminu, ponieważ tak jak piszesz ćwiczenie zamienia się w totolotka. Na dole każdej strony z ćwiczeniami jest link ZGŁOŚ SUGESTIĘ, w razie znalezienia takich błędów - wybierz link i opisz krótko problem, aby dział obsługi mógł go usunąć. Ja opisywaną przez Ciebie sytuację wyłapałem w kolejnych lekcjach i każdorazowo to zgłaszam.
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.