S | SUPERMAN300 |
S | SUPERMAN300 |
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
michaltd |
S | SUPERMAN300 |
ewa159 - Jestem pod wielkim wrazeniem. Na jezyk niemiecki tez masz czas? Czytalam Twoj komentarz w innym watku, ze kurs niemieckiego tez nie jest Ci obcy. Czuje sie przy Tobie jak gamon ;-)
-
10 lat temu
zmieniany: 10 lat temu
|
+1 |
S | SUPERMAN300 |
S | SUPERMAN300 |
sylwan0 |
S | SUPERMAN300 |
S | SUPERMAN300 |
M | mirka.cpapinska |
zorija - moje motto "The best time to learn a language was 20 years ago. The second best time is now."
-
10 lat temu
|
+2 |
michaltd - do zorij
niezwykłe jak proste sentencje mogą być z motywujące. Bardzo mi sie podoba takie podejscei :) - 10 lat temu zmieniany: 10 lat temu |
+1 |
S | SUPERMAN300 |
absolwentka - Podziel się zapałem? Bo mój już opadł i muszę się coś ostatnio zmuszać, a to nie jest fajne ;/ Chyba osiadłam na laurach. Moim głównym celem było porozumieć się w tym język i to mi się udało, może mistrzem nie jestem, ale sobie radzę. Jedyne, co lubię to poczytać książkę i biję się z myślami, czy nie odpuścić sobie lekcji, a robić to co lubię ;) Albo jedną lekcję na miesiąc? Hmm... Zazdroszczę wszystkim, którzy są tu już tyle czasu, a ich zapał nie opadł ;)
-
10 lat temu
|
+1 |
michaltd - i w tej krótkiej szczerej notce, zawarłaś całe clue nauki angielskiego. Jezeli nie masz mocnego bodzca motywacyjnego, ucz sie rzeczy które są dla Ciebie ciekawe. Osobiscie nigdy nie paliłem się do nauki do momentu kiedy zmieniłem podejscie. I teraz nadal sie nie ucze:) słucham jedynie podcastów o rzeczach które mnie intersuja , czytam zagraniczne strony (o swoim hobby), chatuje z ludzmi z całego swiata, ogladama filmy. Etutor systematuzyje mi wiedze i nie pozwala zapomnieć.
-
10 lat temu
|
+1 |
zorija - do absolwentki : mam identyczną sytuację - teraz też tylko czytam,słucham ,nie mam problemu z dogadaniem się i odpuściłąm lekcje całkowicie,bo już mnie nudzą,wierz mi robienie tego co jest dla Ciebie bardziej interesujące daje o wiele lepsze rezultaty.pozdrawiam
-
10 lat temu
|
+2 |
absolwentka - Racja. Nowe słówka z książek, szybciej się przyswaja. Oczywiście staram się też zawsze nabyć audiobooka i mam 2 w 1 :) Coraz mniej czasu tutaj spędzam i jedyna przydatna teraz rzecz to system powtórek, z którego nie zrezygnuje na pewno. Pozdrawiam ;)
-
10 lat temu
|
|
S | SUPERMAN300 |
S | SUPERMAN300 |
Martulinka |
S | SUPERMAN300 |
E | ewa159 |
ewa159 - Przykład mojej wyjątkowo pracowitej i utalentowanej "rodziny", w którym odwołuję się do wieku moich wstępnych, nie jest naśmiewaniem się z pytania mirki.cpapinskiej, bowiem wiek nie ma żadnego znaczenia w dążeniu do samodoskonalenia.
- 10 lat temu zmieniany: 10 lat temu |
|
E | ewa159 |
S | SUPERMAN300 |
S | SUPERMAN300 |
S | SUPERMAN300 |
S | SUPERMAN300 |
futbolowa |
S | SUPERMAN300 |
futbolowa - To raczej nie jest kwestia potrzeby odpoczynku. Pamięć i mózg też mają swoją pojemność ;) Mogłabym klepać po kilkaset powtórek, ale nic bym z nich nie wyniosła, dlatego wolę mniej, do których rzeczywiście się przykładam.
-
10 lat temu
|
+3 |
S | SUPERMAN300 |
S | SUPERMAN300 |
S | SUPERMAN300 |
S | SUPERMAN300 |
renata_k - @SUPERMAN300 - powyższa odpowiedź nie jest związana z wątkiem. Sugeruję zatem przeniesienie jej do innego tematu, by w tym skupić się na motywacji i postępach w nauce.
Pozdrawiam - 10 lat temu |
+6 |
S | SUPERMAN300 |
sylwan0 |
michaltd - zadziałałes na mnie motywująco, tez powalcze w marcu :)
-
10 lat temu
zmieniany: 10 lat temu
|
|
sylwan0 - Cieszę się michaltd że dodałem Ci motywacji, życzę wytrwałości i powodzenia do 31 marca...
-
10 lat temu
|
|
absolwentka |
S | SUPERMAN300 |
S | SUPERMAN300 |
rupcio - Kim jesteś - jesteś zwycięzcą, kim jesteś - jesteś zwycięzcą, kim jesteś - jesteś zwycięzcą!!! Amen :):)
oryginał: https://youtu.be/tvbyY7oMT2E - 10 lat temu |
+4 |
S | SUPERMAN300 |
aleksandra.rosiek - Witam, powyższa odpowiedź nie jest związana z wątkiem. Bardzo proszę skupić się w temacie poświęconym motywacji wyłącznie na postępach w nauce. Pozdrawiam!
-
10 lat temu
|
+1 |
S | SUPERMAN300 |
sylwan0 |
michaltd - gratulacje, ja także nie opuściłem ani jednego dnia bez powtórki i zawsze udało sie dodać cos nowego. Jak mówi stare japońskie przysłowie: "juki jomo kiwo jako tako, gdyz glan wam" co oznacza w wolnym tłumaczenie, żę i z pyłu można usypać górę, trzeba tylko wystarczająco dużo czasy i systematyczności :) Dlatego życze na kelejny miesiac wytrwałości.
-
10 lat temu
|
+1 |
sylwan0 |
michaltd |
A na poważnie to powodzenia we wzajemnym motywowaniu się do nauki! - 10 lat temu zmieniany: 10 lat temu