Witam,
takie pytanie mam - jakiego akcentu używają bohaterowie serialu 'Skins' ? I są jakieś materiały/podręczeniki etc które go używają - czyt. czy można się go nauczyć jakoś ;p.
Witam,
takie pytanie mam - jakiego akcentu używają bohaterowie serialu 'Skins' ? I są jakieś materiały/podręczeniki etc które go używają - czyt. czy można się go nauczyć jakoś ;p.
Marzyciel - Typowy brytyjski slang, jednak w niektórych odcinkach jest dużo wstawek ze Scottish English i innych dialektów regionalnych ;P Obejrzałem dwa sezony i było trochę tłumaczenia, ale całkiem spoko :)
-
14 lat temu
Marzyciel - Nie wiem czy się można gdzieś nauczyć akurat tego akcentu, bo jest on pewnie mocno związany z miejscem akcji, ale jak chcesz to mogę Ci wysłać słówka i zwroty, które dodałem z diki oglądając ten serial, a trochę tego pewnie jest ;P Pozdroo
-
14 lat temu
eneduelike - jakbyś mógł to byłbym wdzięczny :D ja obejrzałem 5 sezonów - 1-2 najlepsze, 3-4 też dobre, ale 5 słaby ... tak dla wiadomośći jakbyś chciał dalej oglądać ;p w 3-4 Effy gra główną rolę ;>
-
14 lat temu
gap = przerwa, odstęp, szpar ainformal) shag = stosunek seksualny
(informal) superduper = nadzwyczajny, fantastyczny, odjechany w kosmos
(BrE) (informal) take the piss out of sb = robić sobie jaja z kogoś
(BrE) (informal) lolly = lizak(BrE)
(taboo) piss off = spieprzaj
Właśnie tak się przymierzam powoli, też słyszałem, że piątka jest do kitu, no cóż jeśli 3-4 jest o Effy to na pewno obejrzę;P Jeszcze Cassie jest kochana ;D , w ogóle wypasiony serial <3 ogarnij sobie soundtrack http://www.youtube.com/watch?v=edE3cEhM0Mg&feature=related
Pozdrówki ;)
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.