T | thehespe |
B | Brandolf |
wacek6713 - "Kiedy chcemy mówić o ustalonych planach (nie zamiarach), o czymś, o czym "już zdecydowano" i jest właściwie pewne, że się wydarzy, wtedy używamy czasu present continuous." To jest wyjaśnienie e-tutora na początku tej lekcji. Więc wytłumacz teraz różnicę pomiędzy tym wyjaśnieniem, a twoim odnośnie "be going to".
-
10 lat temu
|
+1 |
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
wacek6713 |
Brandolf - They were eating dinner, discussing their plans, and having a good time.
While we were having the picnic, it started to rain. I was having a beautiful dream when the alarm clock rang. When we arrived he was having a bath. Używamy. Odpowiedz "Nie ma takiej odpowiedzi w zdaniu" mało tłumaczy jeżeli chodzi o gramatykę. - 10 lat temu |
|
wacek6713 |
Brandolf - Kolego, ale ja się nie czepiam tylko, że autor postu napisał "Jeśli jest to głupie pytanie, to proszę o wyrozumiałość i jakieś wytłumaczenie."
Pozdrowienia - 10 lat temu |
|
wacek6713 - Przy większości zadań można powiedzieć "a ja bym napisał tak:...", bo zawsze istnieje jakaś alternatywa.Zadania na e-tutor moim zdaniem są skonstruowane w ten sposób, aby wybrać odpowiedź najlepiej pasującą, nie wyklucza to faktu, że może istnieć inna.Autor z grzeczności napisał słowa o wyrozumiałości, a ja, udzielając odpowiedź, rzadko się czepiam odpowiedzi innych użytkowników, bo uważam, że im więcej ludzie czytają różne dyskusje, tym się więcej mogą dowiedzieć.Poza tym nie ustosunkowałeś się do mojego komentarza pod twoją wypowiedzią. Ja nie wiem jak jest różnica pomiędzy "niemalże pewne" a "właściwie pewne".
-
10 lat temu
|
+1 |
? | Gość |