D | djbartq |
quantum137 |
djbartq - Masz rację, ale to nie kwestia co kto woli, ale prawidłowej gramatyki :) Ale dziękuję za sugestię, przyda się ;)
-
13 lat temu
|
|
quantum137 - Wszystkie opcje są poprawne:)
'the' mi najbardziej pasuje w sensie, że sam go używam w takich przypadkach, ale 'this/that' tez jest ok. - 13 lat temu zmieniany: 13 lat temu |
+3 |
quantum137 - PS. Przyda Ci się poczytać o tzw. 'preparatory it'. Zbyt dużo by pisać tutaj. Znajdziesz w każdej dobrej książce :-)
-
13 lat temu
|
+3 |
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
Bilberry |
djbartq - Dlaczego dostałeś "minusa"?? I od kogo? Twoja wypowiedź była wg mnie (dla mnie) najbardziej wyczerpująca i konkretna. Dzięki wielkie!
-
13 lat temu
|
0 |
quantum137 - ja tego minusa nie postawiłem, jakby ktoś miał wątpliwości...
-
13 lat temu
zmieniany: 13 lat temu
|
+3 |
quantum137 - PS. To co napisał Bilberry:
1.'co do różnicy pomiędzy this a the to w zasadzie nie ma żadnej' 2.'this is lub it is, oznacza dokładnie to samo' OBA stwierdzenia są błędne Pewnie ktoś świadomy tego co czyta postawił minusa za te rewelacje. Pozdrawiam - 13 lat temu zmieniany: 13 lat temu |
+5 |
quantum137 - PS. dodam jeszcze, że odpowiadając na pytanie należy najpierw zrozumieć pytanie i nie rozszerzać przypadków szczególnych na wszystkie przypadki, bo w ogólności 'the i 'this' NIE SĄ równoważne.
Tylko czasami można jeden zastapić drugim. - 13 lat temu zmieniany: 13 lat temu |
+4 |
quantum137 - PS. Kolego djbartq, przeczytaj czym jest 'preparatoty it' tak jak Ci napisałem wczoraj to zrozumiesz dlaczego 'it' i 'this' nie zawsze oznacza to samo.
Pozdrawiam - 13 lat temu zmieniany: 13 lat temu |
+4 |
quantum137 |
djbartq - Skoro pytam - znaczy się, że się nie orientuję w temacie. Zaznaczyłem odpowiedź, która "wytłumaczyła" mi problem najdokładniej.
Dzięki całej tej "dyskusji" czy "kłótni" temat się rozwinął i troszkę mi naświetlił odpowiedź na moje pytanie. DZIĘKUJĘ WIĘC WAM PANOWIE OBU!!! - 13 lat temu |
|
quantum137 - Spoko :-)
Zaznaczyłeś, że chcesz by Ci wyjaśniono łopatologicznie, także nie zagłębiałem się w szczegóły:) - 13 lat temu |
+3 |
B | Bimbek |
kasia.szczep - Zachęcam do zapoznania się z poniższym wątkiem, wiele tłumaczy ;-) Chodzi o odpowiedź uznaną za poprawną, zaznaczoną na zielono (dłuższą).
https://www.etutor.pl/forum/thread/164371-This_that_it_-_caly_czas_mam_z_tym_ogromny_problem.html#unread - 8 lat temu zmieniany: 8 lat temu |
|
My question is concerning the spelling last sentence: "Is that clear?"
Dlaczego the a nie this ---> Repeat the exercise three times a day.?