ZALOGUJ SIĘ

Uzaleznienie od nauki na etutor.pl jak leczyc?

zmodyfikowany: 10 lat temuostatnia aktywność: 10 lat temu
Witam!
Jestem uzalezniony od nauki na portalu etutor.pl
40-stka mi sie zbliza, powinienem sie ustatkowac, ozenic sie a ja nie mam ani czasu ani ochoty na kobiety.
Nic mi tak nie daje satysfakcji jak wkuwanie angielskich slowek.

Moj kolega mowi, ze jak tak dluzej pojdzie, to tylko leczenie zamkniete mi pozostaje... A ten moj kolega tez ma podobna chorobe, uczy sie slownika PWN angielsko-polskiego na pamiec. ;-) Fajnie jest miec znajomych co maja takiego samego lub podobnego zajoba :-)

Jak Wy sobie z tym nalogiem radzicie?

Pozdrawiam wszystkich uzaleznionych, ciezko chorych i lekko zainfekowanych od etutor.pl :-)
piotr.grela

Wykup dostęp, aby dodać komentarz.

Odpowiedzi: 4

fakt, faktem że etutor jest bardziej tolerancyjny niż żona, a jeżeli chodzi leczenie to najlepiej w ZUS:)
rupcio
piotr.grela - Najlepsi orzecznikow medycznych spotkalem UK ta firma nazywa sie ATOS. - 10 lat temu

Cóż, najprostrzym sposobem na uniezależnienie się od danej rzeczy jest po prostu przenieść swoją uwagę na coś innego, poniekąd zmuszając się do wyjścia za swojej 'skorupy' :)
Ja swego czasu (około 3 lata temu), byłam uzależniona od pewnego portalu, gdzie pomagałam w rozwiązywaniu zadań domowych. Bodajże po 2, a może i nawet ponad 2 latach takiej zabawy zaczęłam zastanawiać się co ja właściwie robię ze swoim życiem? Wtedy też doszłam do wniosku, że pora na zmiany. I właśnie moją pierwszą zmianą było wyjście do ludzi :) Po niedługim czasie poznałam chłopaka, z którym do tej pory dobrze mi się układa i uważam moją decyzję, o zaprzestaniu przesiadywania godzinami w internecie, za bardzo trafną!

Oczywiście nauka to piękna sprawa, bo móżdżek się rozwija, ale wszystko w nadmiarze szkodzi. Skupiając się za bardzo na jednej rzeczy zaniedbujemy milion innych ;) Także ja osobiście życzę szybkiego uniezależnienia się od natręctwa nauki angielskich słówek :D
agnieszka94

Nie potrafię się uzależnić od niczego, ponieważ mam tak dużo innych zainteresowań, że czasami mam problem, co wybrać w danej chwili. A może właśnie dlatego się nie uzależniam, ponieważ mam za dużo zajęć, które są moją pasją.

Spróbuj robić inne rzeczy z podobnym zaangażowaniem, jak zabierasz się do nauki w e-Tutorze. Jeżeli te inne zajęcia będą odbywały się w grupie, to będziesz miał zobowiązania wobec tych osób, bo będziesz musiał iść razem z nimi, np. pływać, grać w tenisa, jeździć na rowerze, udzielać się społecznie, itp.

Wszystko, w co wkładamy serce, wciąga a wtedy czas, będziesz musiał podzielić pomiędzy wszystkimi pasjami i na uzależnienie nie będzie już miejsca.
Pozdrawiam
S
sharky1w
10 lat temuzmieniany: 10 lat temu
rupcio - Byleby ktoś nie zrozumiał Twoje opinii opacznie i na zaczął na ten przykład pić z zaangażowaniem:) - 10 lat temu
sharky1w - hehehe super spostrzeżenie :D
Nie pomyślałam o tym, ale mam nadzieję, że jednak nikt tak nie zrozumie mojej zachęty do działania :)
Pozdrawiam
- 10 lat temu
piotr.grela - No mam inne uzaleznienie ale moze nie bede chwalil sie nim, za przeproszeniem publicznie ;-) Co do picia probowalem, nie wciaga mnie, mam po wypiciu jeszcze wiekszego dola niz przed. - 10 lat temu zmieniany: 10 lat temu

Nie wiem jak to leczyć, ale prawdą jest, że robię się nerwowa, kiedy wiem, że mam zaległe powtórki...
manna54321
piotr.grela - Mam to samo, uzbieralo mi sie ponad 2000 powtorek, spalem tylko dwie godziny. Obudzilem sie, rece zaczely mi sie trzasc i uspokoilem sie dopiero jak przerobilem 500 powtorek. Bylem nawet z tym u lekarzy ale oni mi mowia, ze w tym przypadku medycyna jest bezsilna ;-) - 10 lat temu