suwaj |
Write an e-mail to your friend Timothy in which you're telling him that you have become a vegetarian. In your e-mail:
Begin your e-mail with "Dear Timothy," and at the end write "Best wishes"/"All the best" and your name under it.
Useful expressions
quantum137 |
Ewa_G1967 - Quantum z czego się uczysz bo myślę że e tutor w Twoim przypadku to za mało;)))
-
14 lat temu
|
+1 |
quantum137 - diki zawiera sporo użytecznego słownictwa i mnóstwo kolokacji i na tym się skupiam, lekcji nie przerabiam :)
-
14 lat temu
|
+1 |
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
Bilberry |
inez7890 - Błagam, nie wplataj w wypowiedz "każdy zna to sformułowanie" Nie wiem jak innych ale mnie zawsze to irytowało. (stad wziely się moje problemy z nauka ang i blokada - wydawalo mi sie ze kazdy przeciez go zna - oczywiscie procz mnie).
-
13 lat temu
|
+1 |
suwaj - no dzieki a cos na temat zdrowego jedzenia po za helthy food?
może ktośma pomysł na smaczne jedzenie? ja powiedziec że się za czymś nie przepada? - 13 lat temu |
|
Ewa-Sally - Najprościej chyba byłoby rzec "I don't like..."
Jest też takie coś: nie przepadać za czymś, nie lubić czegoś = not be your cup of tea Co do pomysłów na smaczne jedzenie, to chyba nie szukasz tu przepisów kulinarnych...? - 13 lat temu |
|
quantum137 |
yathe |
quantum137 - tak... Liverpool i ich słownictwo ;)
Pozdro z południa! - 13 lat temu zmieniany: 13 lat temu |
|
quantum137 - Londyn i mam często beke bo pracuje z ludźmi z Liverpool i innych miast jak się nie rozumieją z nativem z Londynu :D
o Edynburgu/Glasgow nawet szkoda gadać ... hehehe - 13 lat temu zmieniany: 13 lat temu |
+1 |
yathe - heh, dlatego zawsze mam przyklejony słownik do ręki, bo oni mają w nosie gramatykę... i dla nich zawsze poprawne jest "You was", lol; pozdro
-
13 lat temu
|
+1 |