Jak brzmi Ewa w angielskim? I dlaczego program każe mi przed Eve stawić przedimek, a przed Adam nie stawia?: "Ponieważ "Eve" jest rzeczownikiem policzalnym, musimy przed nim postawić przedimek (np. "the") lub użyć "Eve" bez przedimka, ale w liczbie mnogiej."?
Jak brzmi Ewa w angielskim? I dlaczego program każe mi przed Eve stawić przedimek, a przed Adam nie stawia?: "Ponieważ "Eve" jest rzeczownikiem policzalnym, musimy przed nim postawić przedimek (np. "the") lub użyć "Eve" bez przedimka, ale w liczbie mnogiej."?
Przeczytaj, jak Adam przedstawia się po angielsku. Napisz podobną wypowiedź na swój temat, zmieniając odpowiednie wyrazy. Spójrz na propozycje wyrażeń bądź skorzystaj ze słownika wbudowanego w eTutor, aby znaleźć potrzebne Ci słowa.
My name is Adam. I'm 35 years old. I live in Wrocław. I come from Poland. I'm single. My favourite singer is Katie Melua.
Mam na imię Adam. Mam 35 lat. Mieszkam we Wrocławiu. Pochodzę z Polski. Jestem singlem. Moją ulubioną piosenkarką jest Katie Melua.
Przydatne słownictwo
My name is ... / I am ...
I live in Wrocław/London/Warsaw/Berlin
I come from Poland/England/Germany
I'm single/married
My favourite singer/actor/writer/band is ...
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
Odpowiedzi: 1
+2
Witam. "Ewa" w języku angielskim to "Eve", ale program rozpoznał to imię jako rzeczownik policzalny znaczący "przeddzień, wigilia" (https://www.diki.pl/slownik-angielskiego/?q=eve). Informuję, że ten błąd zostanie niedługo usunięty.
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.