L | Lucas96 |
zorija |
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
A | Agata_Yume |
G | Gevelka |
W | Wiedzma_z_Gor |
quantum137 |
Gevelka - Tak właśnie jest na początku, musisz się osłuchać. A trudno się osłuchać, jeśli się nie próbuje. Po prostu zacznij ogladać bez napisów i nie przejmuj się tym, że czegos nie rozumiesz. Ja na początku robiłam tak, jak ktos już gdzieś wyżej pisał. Oglądałam fragment bez napisów, a gdy czegoś nie wyłapałam to ten sam fragment z napisami(angielskimi) i potem wylaczylam napisy i jeszcze raz oglądałam bez napisów. Za trzecim razem już się wiedziało, co powinno się usłyszeć i czułam się tak jakbym oglądała coś po polsku :) Z czasem nie będziesz już potrzebować odpalania napisów. Nie można się zrażać, nikt nie jest chodzącym słownikiem i początki zawsze bywają trudne. Ale to się później Ci opłaci
-
10 lat temu
|
+3 |
Pipstaker7 |
grd - Bajki trzeba lubić. Ja jednak polecam na początek tydzień z BBC, a później już normalne filmy. Początkowo jest trudno, ale bardzo szybko zauważa się postępy. Tego nie trzeba od razu rozumieć. Ważne, żeby to robić. Po kilku razach wiadomo co się dzieje, więc nie trzeba oglądać "na nie wiem o co chodzi". Ważne tylko, żeby fragmenty były wystarczająco krótkie.
-
6 lat temu
|
|
piotr.grela |
Joannalowe |
G | garrett85 |
D | dawid34 |