Wampirka |
W | Wiolaen |
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
Aga |
W | Wiolaen |
W | Wiolaen |
Z | zenstef |
Wampirka |
W | Wiolaen |
Z | zenstef |
W | Wiolaen |
Z | zenstef |
Wampirka |
Z | zenstef |
W | Wiolaen |
H | Hannibal |
mox |
Wampirka |
W | Wiolaen |
Wampirka |
W | Wiolaen |
p-o-l-a - ale Ci zazdorszczę, ja dalej po staremu, czyli ponad 700 słówek dziennie i wieczne zaległości
-
13 lat temu
|
|
Karoli |
Wiolaen - To może nie skupiaj się tak bardzo na gramatyce? Im bardziej ja skupiam się na poprawności (i myślę jakiego czasu użyć), tym gorzej mi idzie. A jak używam bardziej instynktu, to coś mi nawet wychodzi :)
-
13 lat temu
|
|
Karoli - Zazwyczaj się właśnie tym nie kieruję, bo jak muszę znaleźć coś,żeby cokolwiek powiedzieć, to na szybko szukam i paplam bez sensu :p coś mi z tego już wychodzi, jednak wiadomo,że lepiej by było gdyby człowiek mówił poprawnie.
Może się mi to kiedyś uda........ - 13 lat temu |
|
Wampirka |
Wampirka |
bird - Problem w tym, że akceptacja postów powoduje, że o nowych wpisach nie będzie wiadomo, ponieważ wątek nie podświetli się na czerwono (jest zielony). Kolejny minus tego nowego forum :/
-
13 lat temu
zmieniany: 13 lat temu
|
|
bird - O, właśnie pojawiły się lampki/żarówki. Czyli już będzie wiadomo :)
-
13 lat temu
|
|
W | Wiolaen |
Wampirka - Dokładnie ;)
Kopnął mnie ten zaszczyt założenia wątku i mogę się teraz rządzić :P - 13 lat temu |
+1 |
Wampirka |
aniol1988 |
Wampirka - W takim razie daję Ci 20 pkt-ów reputacji jako kopniak do rozpędu :D Poza tym szkoda by było zmarnować tych świeżo wydanych pieniążków ;)
-
13 lat temu
|
+1 |
W | Wiolaen |
aniol1988 - Miło ze ten sam:)
Chyba bedziesz mnie musiała jakos motywowac bo jest narazie słabo:( a jak przeczytałam co ty zrobilas przez rok to szczeka mi opadła:( ja tez tak chce!!!! nie mam motywacji...:(pozdrawiam - 13 lat temu |
|
Z | zenstef |
Wiolaen - Zenstef, Ty tak serio? :) To może ja powinnam posłuchać gdybań starszego kolegi i zacząć się uczyć chińskiego? :P
Pobudki o 5:30 to fajna sprawa :) Ale dziś nie wstanę o tej dzikiej porze, bo w ogóle nie idę spać - mam rano egzamin :( Rzadko zarywam nocki, ale niestety marzenia kosztują :) - 13 lat temu |
|
Wampirka - A byś się zdziwił Zenku, gdybyś przyjrzał się tym lepszym ogłoszeniom... Teraz z jednym angielskim to nawet nie masz co na nie startować :P
Na szczęście Ty masz jeszcze rosyjski i w przyszłości chiński :) - 13 lat temu |
|
Wampirka - A czemu piszesz "nieszczęsnym angielskim"? Wydaje mi się, że całkiem nieźle sobie z nim radzisz :)
-
13 lat temu
|
|
zenstef - Cześć Kasiu,
Ten angielski to nawet nie jest taki trudny i nawet jest przyjemny :) ale jak wejdziesz dalej, to wychodzi kompletne bagno :( - 13 lat temu zmieniany: 13 lat temu |
|
Wampirka - A myślisz, że Anglicy i Amerykanie to się tak zagłębiają w tym bagnie? Po prostu w nim pływają :D Najważniejsze jest chyba rozumienie zwrotów z którymi się spotykasz i swobodne na nie odpowiadanie, tak jak się umie. Na tym w końcu polega komunikacja ;) Po co Ci więcej :)
-
13 lat temu
|
|
bogusia.nidecka |
Wampirka - Mi tam się wydaje, że ja potrzebuję min.9godz snu... Ostatnio, od miesiąca sypiam po ok 7 i ledwo się trzymam... Ale prawda jest to, że bardzo dużo zależy od nastawienia... Czyli teraz muszę sobie wmówić, że nie potrzebuję aż tyle godzin snu... Będie baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo ciężko....
-
13 lat temu
|
+1 |
Wampirka |
zenstef - A ja wtedy tylko kilka razy droga Kasiu starałem się tylko jak mogłem najbardziej, tylko wyćwiczyć swój słuch na wielu zdaniach.
Ja wtedy nie patrzyłem na wyrazy i zdania, ja tylko byłem odbiornikiem do słuchania ;) - 13 lat temu |
|
zenstef - Dobrze wiem Kasiu, że jestem nieuczciwy.
Przecież powinienem każdą powtórkę przetrawić, wysłuchać, a wyraz lub zdanie napisać na karteczce... Ale ja tylko po prostu chcę tylko rozumieć i mówić w tym angielskim :) - 13 lat temu |
|
zenstef - Dokładne powtórki są bardzo ważne, ale
szybkie zrozumienie lektora jest też ważne. Obiecuję poprawę ;) ps.a to nowe Forum jest do kitu :( Wychodzi tylko krótki komentarz i nie ma ślicznej, żółtej buzi :( - 13 lat temu |
|
Wampirka - no, mi też brakuje buziek... i też mnie (!!!) to wyrzucanie na 1.str gdy cokolwiek tu zrobię... a jeszcze mam wolny komputer i za każdym razem muszę czekać aż mi się załaduje...
-
13 lat temu
|
|
zenstef - A Twój komp niech się spoko ładuje.
Najważniejsze, że Ty jesteś naładowana full energią :) - 13 lat temu |
|
Wampirka - Rzecz w tym że ta moja energia rośnie wraz z czasem oczekiwania na wyświetlenie się strony... Jak tak dalej pójdzie, to zaraz kompa stracę ;)
ps, pozytywne moją energię nieco skromnie udało mi się przekształcić: na 30 poprawnych powtórek ;) - 13 lat temu |
|
aniol1988 |
bird |
Wampirka - A zdradzisz nam na czym polega te 12 kroków, by nie powrócić do wyrka? Ja to nie potrafię od razu wstać bez odleżenia swojego...
-
13 lat temu
|
|
Wiolaen - Swoją drogą to głupota że komentarze mają ograniczoną liczbę znaków... co to, sms? :<
-
13 lat temu
|
|
bird - Wampirka, to takie humorystyczne nawiązanie do programu 12 kroków dla Anonimowych Alkoholików. Wpisz sobie w wyszukiwarkę.
-
13 lat temu
|
|
Wampirka - Ciekawe...
Chyba jutro też wstanę wcześniej... Ale program regularnego wczesnego wstawania zacznę od niedzieli, bo dziś już nie zdążę odfajkować rytuałów wieczornych (zwykle wieczorem "odpadam" i wszystko robię rano :( - 13 lat temu |
|
W | Wiolaen |
Wampirka - Jak to nie wypaliła? Byłaś przecież na nogach o tej 5:30, więc wszystko gra :P
-
13 lat temu
|
+1 |
Wampirka |
Wiolaen - Nie do wiary, że ja też jeszcze męczę swoją Bridget Jones... Następnym razem kupię cieńszą książkę, bo takie grubasy po angielsku demotywują...
-
13 lat temu
|
|
Wampirka - A zaczynałyśmy czytać jakoś w tym samym czasie... Myślałam, że Ty już dawno swoją skończyłaś i tylko ja jestem taka zdolna ;P
-
13 lat temu
|
|
Wampirka -
Ale za to pomyśl, jaka to będzie satysfakcja jak w końcu je przeczytamy... Ja chyba swoją umieszczę w specjalnej przeszklonej klatce i powieszę nad sufitem z napisem "dokonałam tego" ;) - 13 lat temu |
|
Wiolaen - No właśnie zaczynałyśmy mniej więcej razem hihi i to w okolicach stycznia chyba - siódmy miesiąc mija... nie ma co, zdolne jesteśmy :)
Wampirka to kończymy je szybciutko i w nagrodę fundujemy sobie coś nowego i cieńszego :) - 13 lat temu |
|
bogusia.nidecka |
Wampirka - Gratuluję! To dzień jeszcze zacząć się nie zdążył, a Ty już jesteś wolna! Zazdroszczę, jutro spróbuję zrobić to samo :)
-
13 lat temu
|
|
bogusia.nidecka - Trzymam kciuki! Warto. Wysiłek wstawania oplaca się bo jest wtedy czas na relax z czystym sumieniem.
-
13 lat temu
|
|
Wampirka |
Wampirka - uuuuuu, to szybko się poprawiaj by jak najszybciej zameldować ile już zrobiłaś!
Ja właśnie kończę swoje powtórki... Jakoś szybko mi dzisiaj idzie :) Chyba mam dobra motywację ;oD - 13 lat temu |
|
Wiolaen - Ehhh... no chyba mam spadek formy :( Dziś wstałam o 7... Po tym całym stresie egzaminacyjnym jestem "wypluta". Mam nadzieję, że do jutra się ogarnę.
-
13 lat temu
|
|
bird - A ja dziś wstałam o 5:00, ale kiedy zaczęłam robić powtórki rozpętała się burza i musiałam ustrojstwo wyłączyć :/
-
13 lat temu
|
|
bird |
Wiolaen - Obejrzałam o karmieniu ptaków, bardzo mi się podoba :) no i przyjemny akcent
-
13 lat temu
|
|
Jokasta - Witam wszystkich, filmiki polecone przez koleżankę Bird są świetne, zwłaszcza seria Ask Misterduncan, dzięki:)
-
13 lat temu
|
|
W | Wiolaen |
bogusia.nidecka - Dziś wstałam póżniej - burza szalała o świcie więc z czystym sumieniem spałam bo netu nie było. Ale już o 7.15 uporałam się z powtórkami. Dziś mam jeszcze zamiar przeglądnąc nową liste słówek. Zobaczymy, bo mąż na urlopie i zaburza mi moje plany.
-
13 lat temu
|
|
Wampirka |
G | Gryf222 |
Wampirka - Elegancki wynik :) Mi też się marzy laptopik (mam starego i zwieszającego się co chwila descopa). Na najbliższą i kolejna wypłatę mam już zaplanowane wydatki, ale później będę już mogła sobie na niego pozwolić (chyba, że coś "wyskoczy")
-
13 lat temu
|
+1 |
bird - To prawda, przy stole powtórki idą gorzej. Właśnie przesiadłam się na mój pierwszy w życiu laptop i jazda jest zdecydowanie przyjemniejsza :)
-
13 lat temu
|
+1 |
pdobies - Mam też tą przyjemność laptopa, jednak powtórki i tak nie idą :-/
Nie wiem jak ty tego dokonałeś, tyle powtórek... Gratuluje i życzę powodzenia w dalszej nauce - 13 lat temu |
+1 |
Wampirka |
Wiolaen - Ja wstałam o 5:30 ale nic nie zrobiłam :p od 6 jeździli kosiarkami pod blokiem i szlak mnie trafiał...
-
13 lat temu
|
+1 |
Wampirka - Oj warto było :)
Z rana zostało mi tylko 38 powtórek (dodatkowych). Może nawet dodam sobie coś nowego... - 13 lat temu |
+2 |
Wiolaen - No widzisz Wampirko :) jeszcze trochę i wejdzie nam w nawyk poranne meldowanie się na naszym (w końcu) motywacyjnym wątku :)
-
13 lat temu
|
+1 |
pdobies - Poranne... Ja siedzę w nocy, a to nie pomaga. Może uda mi się też rano wstawać? No ale cóż, ładnie ci wyszło Wampirko, choć chyba dużo tu rannych ptaszków
-
13 lat temu
|
+1 |
Wampirka - Ja to zawsze byłam nocnym markiem, w końcu jestem Wampirką ;) Dopiero jak zaczęłam pracować to musiałam się przestawić, a teraz zaczynam doceniać uroki wczesnego wstawania :o)
-
13 lat temu
|
+2 |
aniol1988 - normalnie zazrdoszcze ja wy to robicie ze tak wstajecie wczesnie??
Wampirka jak moge do ciebie napisac na PW?? - 13 lat temu |
|
Wampirka - musisz mieć mnie najpierw w swoich znajomych :) Przed chwilą wysłałam zaproszenie...
-
13 lat temu
|
+2 |
bogusia.nidecka |
pdobies |
Wampirka - Witam pdobies, cieszę się że do nas dołączyłaś :)
Polubienie powtórek to tylko kwestia czasu :) Początki zawsze są trudne, a Ty musisz jeszcze się przyzwyczaić do codziennej nauki, bo taka daje największe i najszybsze efekty. - 13 lat temu |
+2 |
Wampirka - Ale za jakiś czas jak nie będziesz robić tych powtórek, to będzie ci czegoś brakowało...
Obrazki to super rzecz! Ja na początku też najwięcej czasu spędzałam właśnie przy nich. Jak sobie je porobisz (ze słówkami, których się uczysz), to później powtórki będą ci szybciej szły. - 13 lat temu |
+2 |
pdobies - Nie pierwszy, uczę się go w szkole od 8 lat, jednak tu zaczęłam od A1 i jestem na 14 lekcji. Obrazki robiłam przed chwilą, naprawdę jest to pomocne.
-
13 lat temu
|
|
pdobies - Zrobiłam kilka powtórek, ale dziś ich mam już (aż)trzysta parę, a zaległych prawie półtora tysiąca. Mam nadzieje, że za jakiś czas zatęsknię za powtórkami
-
13 lat temu
|
|
Wampirka - no, najpierw wyjdź z zaległości... Dla tego ja staram się wszystko robić na bieżąco, a myśl, że będzie mi ciężko wybrnąć z zaległości dodatkowo mnie mobilizuje do tej systematyczności.
No a myślałaś o rozłożeniu ich i od tego momentu robieniu wszystkiego na bieżąco? - 13 lat temu |
+2 |
pdobies - Właśnie teraz zaczynam od powtórek, tylko muszę ich zrobić przynajmniej 300, żeby ładnie poszło. Mam nadzieje, że jednak się to uda.
-
13 lat temu
|
|
pdobies - Rozłożenie ich tak, aby zbyt wiele nie zalegało nie jest jednak łatwe, bo codziennie dochodzi trochę nowych, ale muszę się wziąć do nauki
-
13 lat temu
|
|
Wampirka |
bogusia.nidecka - Gdy jestem wykończona to kładę się na max pół godziny(nastawiam budzik żeby nie za długo)Po małej drzemce jestem w dużo lepszej formie i więcej zrobie - czyli bilans na plus.
-
13 lat temu
|
|
Wampirka - Ja jak się kładę na pół godzinki, to mi tak do północy schodzi...
Ale spacerek mi pomógł, potrzebowałam trochę ruchu i świeżego powietrza (po całym dniu wklepywania danych)... Niestety jak wróciłam, to zaczęła się burza i i tak się nie uczyłam :/ - 13 lat temu |
+1 |
Z | zenstef |
bogusia.nidecka - Ja dziś jestem wolna od nauki(X) bo właśnie wróciłam z gór -dzisiaj Barania Góra - i na razie żadne słówka nie wejdą mi do głowy.Też przeglądam tylko forum - czyli tzw wejście toważyskie. Wakacyjne cieplutkie pozdrowienia!!!
-
13 lat temu
|
+1 |
Wampirka - A czemu moje forum? Ja tu tylko się panoszę a należy ono do nas wszystkich :oP
Też lubię wchodzić tu towarzysko :oD Ale chyba musimy zacząć częściej sobie meldować ile zrobiliśmy - może jak będzie nam głupio ciągle pisać, że "prawie nic" to w końcu weźmiemy się za naukę :oD - 13 lat temu |
+2 |
aniol1988 |
bogusia.nidecka - Gratulacje! Trochę oddechu i melduj sie jak powtórki.
Ja jutro powracam po jednodniowej przerwie do nauki na pewno powtórki zrobię a co do dalszej nauki to się zobaczy, ostatnio za dużo gości -wakacje-a u mnie znajomym najlepiej sie wypoczywa,życie towarzyskie kwitnie a angielski na minimum. - 13 lat temu zmieniany: 13 lat temu |
|
zenstef - No to tylko koleżance pozazdrościć,
a tak właściwie to sam nie wiem czy pozazdrościć ;) Zawsze lepiej być na gościnie niż mieć gości :) Ja zawsze wolę gdzieś niż u mnie :) Ale cóż...najważniejsze jest przecież miłe wspominanie tych wspaniałych chwil :) - 13 lat temu |
+1 |
Wiolaen - Aniołku, gratulacje! Wiem co to za radocha bo też dziś dostałam info o dostaniu się na st. II stopnia :) Należy nam się wolne od tutora, choć chwilkę :D
-
13 lat temu
|
|
pdobies - Gratulacje. I wolne od angielskiego ci się należy, każdy musi mieć trochę wytchnienia
-
13 lat temu
|
|
aniol1988 - Niestety nie mam wolnego trzeba pracowac na wakacje ale odbije sobie we wrzesniu :) mam nadzieje
-
13 lat temu
|
|
bogusia.nidecka - Gdzie te czasy gdy było się studentem, bo i na wakacje mozna było zarobic. A ja teraz cały rok tyram
a urlop w domu - i tylko małe wypady w pobliskie góry i powrót na noc do domu. Ale cóż cieszmy się tym co jest!(przynajmniej dzieci na koloniach i spokój w domu)Buziaki dla wszystkich. - 13 lat temu |
|
Wiolaen - Nie trzeba generalizować :) Niektórzy studenci nie mają łatwo, bo sami się utrzymują - też można powiedzieć, że tyrają cały rok, a w wakacje jeszcze bardziej :)
-
13 lat temu
|
|
bogusia.nidecka - Też na studiach pracowałam nie było łatwo ale mimi wszystko spokojniej - może dlatego że od moich decyzji zależało głównie moje życie a teraz wpływa to co robie na rodzinę. To nie jest narzekanie ale stwierdzenie faktu i taka trochę refleksja. Cieszmy sie z tego co jest i do przodu!!!
-
13 lat temu
|
|
Wampirka - Ja na studiach też nic nie brałam do rodziców. Pracowałam we wszystkie weekendy i zawsze udało mi się coś zaoszczędzić na wakacje... ale wtedy było dużo łatwiej gdzieś się zakręcić i coś zorganizować ze znajomymi :)
-
13 lat temu
|
+1 |
W kryptologii . Czy oni mnie nie obrażają ??? - 13 lat temu
Inglisza uczyłam się tylko jakieś 2,5 roku, mało... Powtarzam więc sobie od początku; rzeczy, które są dla mnie oczywiste, pomijam.
Też tak macie, że nawet na poziomie A1 zdarza Wam się złapać na myśli, że "ojaaa, tego nie wiedziałam/em"?
- 12 lat temu
Od 24 września jestem z wami. Na razie systematyka jest ok. - 12 lat temu
- 12 lat temu