ZALOGUJ SIĘ

problem z cudzysłowem

14 lat temu
Spotykam się dość często z tym, że poprawnie przetłumaczone zdania w powtórkach (z właściwą interpunkcją) są markowane na czerwono jako błędne.
Zgłaszałam już ten problem, ale nic się nie zmieniło i wciąż przypatruję się, czy aby w odpowiednim miejscu postawiłam przecinek bądź kropkę. Choć mam wrażenie, że problem dotyczy zdań zawierających cudzysłów.

Oto przykłady:

"There's no way you could pass this exam." "Do you want to bet?"
"With best wishes, Tom."
"Make a mistake" is a popular collocation in English.
bird

Wykup dostęp, aby dodać komentarz.

Odpowiedzi: 7

Pamiętaj, że zawsze możesz sama skorygować swoją ocenę! Ja tam wogle nie piszę, tylko powtarzam na głos zdania i słówka. Jak daję odp to zawsze mam czerwone, ale oceniam to w skali 1-4.
Wampirka

Tak, ocenę koryguję. Mimo wszystko powinni coś z tym zrobić, bo tracę czas na przypatrywaniu się, czy zrobiłam gdzieś błąd. Ja z kolei i mówię i piszę - obie te rzeczy są dla mnie jednakowo ważne. Poza tym jestem wzrokowcem i dzięki temu szybciej zapamiętuję.
bird

Myślę, że tu rozwiązaniem byłoby też zaznaczanie na czerwono fragmentu zdania, wyrazu, litery w której zrobiło się błąd.

Takie coś nie wymaga wielkich zmian w programie, a faktycznie ułatwi niektórym użytkownikom naukę...

Tylko tu się czegoś doprosić...
Wampirka

Dobry pomysł. Ale w tej chwili ważniejsze od ulepszania programu jest jego prawidłowe funkcjonowanie. Jak poprawią zdania z cudzysłowem to będę z eTutora jeszcze bardziej zadowolona.
Pozdrowienia :)
bird

Skąd w Was tyle goryczy?
Tez_ja

[quote=zenstef]A jakiej znowu goryczy.

Zarejestrowałaś się 09.08.2008r, a w ostatnie pół roku poświęciłas na naukę 15 godzin.
Ze statystyk wynika, że bujasz się pomiędzy lenistwem a goryczą,
tym bardziej, ze sama kiedyś napisałas w poście ,,...A co do nauki: może mi się nie chce? Mam prawo do tego."[/quote]

Ze statystyk wynika, że jestem leniwa. O goryczy nic nie ma. A do lenistwa mam prawo i nikt mnie z niego nie musi rozliczać.
Tez_ja

Bird,

Przepraszamy za długi czas reakcji. Problem z cudzysłowami został już rozwiązany - system powinien prawidłowo zaliczać odpowiedzi.
pako
Pracownik eTutor