Czy byłoby możliwe stworzenie małego paska(ruchomego z automatycznym przewijaniem), który na dole przeglądarki podczas przeglądania innych stron www, przewijałby wybrana przez nas kategorie? Na przykład dzisiejsze powtórki lub konkretne słówka z wybranej kategorii. Mógłby zostać zaimplementowany do przeglądarki pod postacią zwykłego pluginu. Widziałem coś takiego z kanałem RSS i byłoby świetnie gdyby można zrobić coś takiego ze słówkami. Czekam na opinie i pozdrawiam.
Czy byłoby możliwe stworzenie małego paska(ruchomego z automatycznym przewijaniem), który na dole przeglądarki podczas przeglądania innych stron www, przewijałby wybrana przez nas kategorie? Na przykład dzisiejsze powtórki lub konkretne słówka z wybranej kategorii. Mógłby zostać zaimplementowany do przeglądarki pod postacią zwykłego pluginu. Widziałem coś takiego z kanałem RSS i byłoby świetnie gdyby można zrobić coś takiego ze słówkami. Czekam na opinie i pozdrawiam.
Można to zrobić nawet manipulując elementami strony, przeważnie takie dodatki tworzy się w greasemonkey dla firefoxa.
Byłoby miło zobaczyć to jako alternatywny dodatek, no ale wyrażam przekonanie, że wpierw lepiej udoskonalić Betę "Wymowa". (swoją drogą bardzo ciekawy dodatek dla strony online)
Nie za bardzo rozumiem o co chodzi, ale jeśli o (uwaga, tłumaczenie blondynki): mały pasek na którym przeglądałoby się (uczyło by się) słówka podczas serwowania po necie, to jest to całkiem fajny pomysł :D
[quote=Wampirka]Nie za bardzo rozumiem o co chodzi, ale jeśli o (uwaga, tłumaczenie blondynki): mały pasek na którym przeglądałoby się (uczyło by się) słówka podczas serwowania po necie, to jest to całkiem fajny pomysł :D[/quote]
W takie rozwiązanie szczerze wątpię ;p albo rameczka "pop-up" by zajmowała pół wyświetlanej strony :D
Sawyer chciał chyba aby można było zainstalować pasek (taki jaki Wampirka wspomniałaś) dla swojej przeglądarki, a w nim korzystać z łatwego zmieniania kategorii słówek/lekcji itp na przykład przez przewijanie.
Widzę, że Ajdija wszystko elegancko wyjaśnił. Wampirka wyobraź sobie na samym dole przeglądarki przesuwający się pasek ze słówkami np. w prawo w ustawionym przez Ciebie tempie ;)
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.