profesionalne tłumaczenie
15 lat temu
Potrzebuje tłumaczenia takich zdań:
The government has come in for a lot of criticism over the decision. (hint: come in for - receive: especially criticism, blame)
I can't come to your party, something has cropped up. (hint: crop up - happen unexpectedly - colloquial)
Dog licences have been done away with. (hint: do away with - abolish - colloquial)
What if they do away with the oldman? (hint: do away with - murder - colloquial)
A white sports car drew up outside the door. (hint: draw up - come to a stop)
The car ended up in a ditch. (hint: end up - finish in certain way, or place)
Moje propozycje:
Rząd otrzymał wiele krytyki po (swojej?) decyzji.
Nie mogę przyjść na twoją imprezę, coś mi wypadło.
Licencje na psy zostały zniesione.
Co jeśli zamordują starszą osobę?
Biały, sportowy samochód zatrzymał się na zewnątrz drzwi. (nie wiem czy nie za bardzo dosłowne to przetłumaczyłem, chyba chodziło o to, że zatrzymał się na podwórku, na zewnątrz czy coś takiego.)
Skończyło się tym, że samochód wylądował w rowie.
Proszę o poprawki.
Potrzebuje tłumaczenia takich zdań:
The government has come in for a lot of criticism over the decision. (hint: come in for - receive: especially criticism, blame)
I can't come to your party, something has cropped up. (hint: crop up - happen unexpectedly - colloquial)
Dog licences have been done away with. (hint: do away with - abolish - colloquial)
What if they do away with the oldman? (hint: do away with - murder - colloquial)
A white sports car drew up outside the door. (hint: draw up - come to a stop)
The car ended up in a ditch. (hint: end up - finish in certain way, or place)
Moje propozycje:
Rząd otrzymał wiele krytyki po (swojej?) decyzji.
Nie mogę przyjść na twoją imprezę, coś mi wypadło.
Licencje na psy zostały zniesione.
Co jeśli zamordują starszą osobę?
Biały, sportowy samochód zatrzymał się na zewnątrz drzwi. (nie wiem czy nie za bardzo dosłowne to przetłumaczyłem, chyba chodziło o to, że zatrzymał się na podwórku, na zewnątrz czy coś takiego.)
Skończyło się tym, że samochód wylądował w rowie.
Proszę o poprawki.
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.