Ajdija |
lukaszgd |
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
Bilberry |
quantum137 - Założyłem tam próbne konto i widzę, że jest bardzo mało języków, szkoda:/
- 12 lat temu zmieniany: 12 lat temu |
+1 |
Bilberry - oni dopiero zaczynają, a wiedzą co robią, bo to ludzie, którzy stworzyli CAPTCHA i wykorzystali je do poprawiana błędów w skanowanych książkach, teraz też uczą ludzi języka, a celem jest aby ci ludzie tłumaczyli teksty - pożyteczne dla jednostek oraz społeczeństwa :P
polecam ten filmik http://www.ted.com/talks/luis_von_ahn_massive_scale_online_collaboration.html - 12 lat temu |
+1 |
quantum137 - Tak ale jest jedno ale, wystarczy poczytać tamto forum by zrozumieć, że tłumaczenie to bardzo trudna sprawa i wymaga szerokiej wiedzy.
Nawet na relatywnie niskim poziomie zwykły człowiek, który nie studiował filologii/translatoryki sobie najzwyczajniej w świecie nie poradzi. Opierać na czymś takim większy projekt jest najzwyczajniej w świecie błędem, potrzebne jest zaplecze osób znających biegle dane (minimum dwa) języki. - 12 lat temu |
+2 |
Bilberry - teksty w internecie są różne, od bardzo trudnych tekstów technicznych po bardzo proste zdania, które przetłumaczy nawet początkujący, poza tym jak się uczysz i tłumaczysz to zawsze możesz poprosić o pomoc, poza tym tłumaczenie jest akceptowane gdy zrobi je parę osób, to tak jak z CAPTCHA, nie wystarczyło, że jedna osoba tak przepisała, musiało to zrobić parę osób
-
12 lat temu
|
+1 |
quantum137 - Mam w tej kwestii pewne doświadczenie i taki system po prostu nie bedzie działał, z wielu powodów.
Idea zacna ale jak to zwykle bywa brak wiedzy o podstawowych mechanizmach powoduje, że jest to skazane na niepowodzenie. - 12 lat temu zmieniany: 12 lat temu |
+1 |
Bilberry - pesymista z ciebie, chodzi o to, że taki ludzki tłumacz przetłumaczy lepiej niż google translate i to już jest sukces, oczywiście daleko mu będzie to tłumacza przysięgłego ;)
-
12 lat temu
|
+1 |
quantum137 - Patrzę na to pod kątem nauki... zwróc uwage, że w komentarzu wyżej skupiasz sie na czymś innym niż idea tamtego portalu.
Zresztą szkoda więcej pisać, kto chce - spróbuje:) - 12 lat temu |
+1 |
bird |
quantum137 - Tylko dwie okejki od 20 grudnia?
Trochę mało, ale z zerem nie-okejek daje 100% zadowolonych;) - 12 lat temu |
+2 |
quantum137 |
J | jredlicka-dysko |
hotaru85 - do nauki angielskiego dla Niemców są już gotowe wszystkie ćwiczenia, nagrania i dialogi. do nauki niemieckiego trzeba to wszystko stworzyć od nowa (szczególnie nagrania native speakerów), nie można tak po prostu "odwrócić" :)
-
12 lat temu
|
+2 |
a.kosmal - Takie bezpośrednie "odwrócenie" czy też przetłumaczenie kursu metodycznie nie miało sensu, dlatego też pracujemy nad osobną wersją kursu języka niemieckiego dla Polaków, by był on dopracowany do perfekcji, a tym samym spełniał Państwa oczekiwania.
Pozdrawiamy :) - 12 lat temu |
+2 |
Haku92 - Niestety jestesmy już chyba troche zniecierpliwieni wieloletnim co poniektórzy czekaniem..
-
12 lat temu
|
0 |
J | jredlicka-dysko |
balldur - hmm 'prawdopodobnie'. Więc znowu tak bardzo nie nakręcałbym się na ten niemiecki. To znaczy tyle, że są na to jakieś tam szanse i to wszystko..I ten pierwszy kwartał roku... którego ? :)
-
12 lat temu
|
+1 |
chinyere |
chinyere |
Haku92 - na grouponie ostatnio była promocja na tamte kursy [;
Korzystaliście z tego? Bo z racji tego że chyba nie doczekam się na niemiecki na etutorze wykupię sobie tam [; - 12 lat temu |
|
hotaru85 - Ok już załapałam. Ja kupiłam tam "kurs" języka niemieckiego, który okazał się Profesorem Henry przerobionym na wersję przeglądarkową. Nie dopasowali tego do wersji www, nawet nie zmienili tła i tych paskudnych grafik, lekcje są w przestarzałej technologii flash, nie można skopiować tekstu itd. Zróżnicowanie ćwiczeń jest biedne, tylko testy i klikanie, nuuudaaa. Jak już się człowiek raz przyzwyczai do pewnego poziomu, to później ciężko zejść na dół. Wykonałam 3% i rzuciłam to w diabły. Dlatego tak bardzo mi się marzy niemiecki etutor, jednak poziom tego portalu jest nieporównywalny z niczym innym.
-
12 lat temu
zmieniany: 12 lat temu
|
+2 |
B | balldur |
Poziomek - Widziałem jedną, próbną lekcję niemieckiego grrrrr... jaki to brzydki język ;D
-
12 lat temu
|
+1 |
a.kosmal - @balldur - niemiecki już coraz bliżej, więc zainteresowanym radzę w najbliższym czasie bacznie czytać dział Aktualności ;-))
-
12 lat temu
|
+2 |
angnew1 - Dobrze, że to spostrzegłaś Ewelina79 bo gdyby raem było to już całkiem by się bałagan zrobil:)
- 11 lat temu |
|
japonskiwachlarz - Dział Pytań językowych, Tekstów i Nagrań będzie odrębny dla obu języków nauki, więc nie ma powodu do zmartwień :) Ale dziękujemy za czujność :D
-
11 lat temu
|
+2 |
Esency93 - Wow, nie wierzę, że wreszcie doczekamy się niemieckiego! :D Czekam z niecierpliwością na jakieś informacje, bo niedawno akurat wróciłam z Niemiec, wraz z nowymi siłami do walki z tym językiem ;)
-
11 lat temu
|
+1 |
pako Pracownik eTutor |
Sylfana |
a.kosmal - @Sylfana, na ten moment mamy w planach doskonalenie obu istniejących kursów, czyli eTutor angielski i eTutor niemiecki. Dalsze kroki dotyczące pojawiania się kolejnych języków nie zostały jeszcze podjęte, ale mamy nadzieję, że nowy produkt w postaci kursu niemieckiego Wam się spodoba. Życzymy zatem owocnej nauki :)
-
11 lat temu
|
+2 |
futbolowa - Wielka szkoda, długo ten hiszpański był obiecywany i znam mnóstwo osób, które strasznie się na niego napaliły i ciągle dopytują, kiedy wreszcie się pojawi.
-
11 lat temu
|
+2 |
Esency93 - Oj tak, hiszpański też bym chętnie ujrzała. Co prawda cieszę się, że niemiecki wreszcie jest, ale jednak mam skrytą nadzieję, że uda się niebawem wdrożyć także hiszpański ;)
-
11 lat temu
|
+1 |