Proponuję ułożyć równanie matematyczne, przy pomocy którego będą obliczane pozycje rankingowe w tutorze.
Należy rozstrzygnąć problem ile sekund poświęconych na powtórkę to powtórka "prawdziwa" a ile "naciągana".
henrykab, sprawdź czy nie chodzi Ci o lekcje, które znajdują się w zakładce "Lekcje" -> "Dodane do powtórek"
Pozwolę sobie wypowiedzieć się jeszcze na temat, ile powinna trwać "prawdziwa" powtórka... Otóż wydaje mi się, że każda liczba wymyślona przez kogokolwiek będzie zła. Ja np. powtarzam tylko słownictwo bo gramatykę umiem na poziomie wystarczającym, natomiast bardzo potrzebuję się nauczyć słownictwa specjalistycznego, tzn z mojej dziedziny. Jako, że nie sprawia mi to większych problemów to jedna powtórka zajmuje mi mniej więcej tyle, co wpisanie słówka + ok. 2-3 sekundy, co daje maksymalnie 5 sekund. Ale nawet, zakładając pesymistyczne 10s. to sami zobaczcie, jak ten czas różni się np. od tego, który podał zenstef. Bez obrazy, po prostu chcę zwrócić uwagę na to, że te czasy są skrajnie różne, zależnie od tego, kto i co powtarza, czy wpisuje słówko, czy tylko ma je w głowie, czy szybko pisze na komputerze czy samo wpisanie słówka trwa jakiś czas, oczywiście zależy też od stopnia trudności powtarzanego materiału i tego, jak dobrze sobie z tym materiałem radzi. Takie wprowadzanie jedynych i właściwych norm nie działa dobrze na człowieka... Potem dochodzi do takich absurdów, że banany są zbyt krzywe, więc nie można ich sprzedawać.
zenstefie, z tego co piszesz to poziom, który dla mnie jest wystarczający może być dla Ciebie zbyt niski. Ale to zapewne wyjdzie w praniu. Co do reszty to widzę, że się zgadzamy.
Pozdrawiam i życzę miłej nauki!
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.