ZALOGUJ SIĘ

problem

16 lat temu
mam problem z powtórkami. wczoraj miałam powoli chodzacy net i przez przypadek nacisnęłam na 18 i wtedy mi sie komp zaciął myślałam że odblokowałam.to jest dzisiaj i niestety dzisiaj nie mam powtórek a chciałabym zrobić kilka ponieważ mam wolny dzień. dzisiaj nie da sie tego odblokować. jak myslicie co mam zrobić please czy administrator mógłby to odblokować ?
N
nata7775

Wykup dostęp, aby dodać komentarz.

Odpowiedzi: 11

Proszę spróbować ponownie przywrócić dzień dzisiejszy do powtórek w kalendarzu - powinno być już to możliwe.
pako
Pracownik eTutor

dziekuje =]
N
nata7775

Ranking podzielony jest na 3 kategorie - "ostatnie 7 dni", "ostatnie 30 dni" i "cały czas". W kategorii "7 dni" zgodnie z nazwą zliczane są punkty zdobyte jedynie w ciągu ostatnich 7 dni. Punkty te aktualizowane są codziennie dokładnie o północy (oraz oczywiście za każdym razem, gdy zostanie wykonane ćwiczenie).

Natomiast w kategorii "cały czas", uwzględniającej łączną liczbę zdobytych punktów, dla Twojego konta wyświetla się liczba "240179". Wygląda więc na to, że punkty naliczane są poprawnie.
pako
Pracownik eTutor

Dobrze to poobserwujmy punkty - dziś masz 240179. Zobaczymy czy jutro będzie mniej.
Aga

Ok to zagadka:

W ciągu tygodnia otrzymałam tyle punktów w poszczegolnych dniach:

pn wt sr czw pt sb nd
4 2 1 3 2 1 2

załóżmy, że jest niedziela, czyli mam (ostatnie 7 dni): 15

teraz załózmy jest kolejny poniedzialek i dostałam 1 punkt:

pn wt sr czw pt sb nd pn
4 2 1 3 2 1 2 1

czyli przez ostatnie 7 dni ile mam punktów?

Matematyka :P

(Odpowiedz: 12)

Zatem mam 12 < 15 czyli wszystko się zgadza mam "mniej" niż było bo bierzemy pod uwagę ostanie 7 dni.
Jeśli chodzi o kolumnę "Ostatnie 30 dni" to liczone jest analogicznie.
W kolumnie "Cały czas" są podsumowane wszystkie do tej pory zdobyte punkty i to ją jest najlepiej obserwować.
Aga
16 lat temuzmieniany: 16 lat temu

Jak nazwa wskazuje, to jest OSTATNIE 7 dni. Swoją drogą to faktycznie ciekawa zagadka logiczna, skoro niektórzy nie mogą się pogodzić ze "znikającymi" punktami :)
t.linkowski

Zamiast abonamentu Ultimate English przez pomyłkę wydrukowałam i zapłacilam za Gramatykę angielską.Czy jest możliwośc zamiany na Ultimate?Nie wiem gdzie mogę z kimś pogadać na ten temat lub wysłać e- mail.Dzięki za ew. odpowiedż'Liliana
czupiratynka

Pani abonament został skorygowany. W przyszłości prosimy o zgłaszanie tego typu spraw na nasz adres e-mail.
pako
Pracownik eTutor

[code]
Nasz adres e-mail: [...]@etutor.pl
[/code]
Aga
15 lat temuzmieniany: 15 lat temu

Mam pytanko zwiazane z" dyktowaniem".....a mianowicie robiac powtorki z " dyktowania" w niektorych zdaniach wystepuj cudzyslow i czy bym go uzyla czy nie to moja odp. zaswieca sie na czerwono- czyli z bledem. Zaznaczam, ze nie robie bledu w pisowni tylko problem tkwi wlasnie w tym cudzyslowiu lub myslniku!!! Wiem ze to nie jest mega kosmiczny problem, ale wprowadzo mnie to w blad i strasznie denerwuje!!!! Jak obejsc " cudzyslow" w powtorkach z dyktowania??????

Proze o jakas podpowiedz:)
T
truba

Dzieki Pako-ALE jestem b. rada,że tak szybko moglam otrzymac odp.Aga Tobie też dzięki!!!!Liliana
czupiratynka