pako Pracownik eTutor |
![]() | serbio |
esterka - Ćwiczenie działa, gdy dodajesz słówka z list załączonych do lekcji. Nie ma tej funkcji, jeżeli dodajesz coś ze słownika, spoza list.
-
13 lat temu
|
|
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
![]() | K4M17 |
![]() | K4M17 |
japonskiwachlarz - Nawet słówka, które w chwili obecnej ocenione są na pamiętane doskonale należy powtarzać i dlatego usuwanie powtórek, które są zaplanowane niech i za pół roku, nie jest wskazane :)
-
13 lat temu
|
|
![]() | Wampirka |
japonskiwachlarz - Istnieje w chwili obecnej opcja podpowiedzi - wystarczy kliknąć na żaróweczkę pojawiającą się za słówkiem/ zwrotem/ zdaniem i pojawi się jedna literka podpowiedzi. Można, klikając w żaróweczkę, odsłonić cały wyraz/ wyrażenie.
-
13 lat temu
zmieniany: 13 lat temu
|
|
![]() | ciasteczka |
kpotasznik - Zgadzam się z pomysłem, byłby to dobry system sprawdzenia swoich postępów.
-
13 lat temu
|
+1 |
S | SPLpolska |
![]() | DAD |
![]() | pstachlik |
lukaszgd - Zgłaszałem już propozycję możliwości dodawania zdań z lekcji gramatycznych do powtórki :) więc popieram także Twoją propozycję :)
-
13 lat temu
|
+1 |
![]() | absolwentka |
japonskiwachlarz - Rozumiem, że chodzi o to, aby była możliwość utworzenia swojego testu do wisielca z wykorzystaniem listy słówek - analogicznie do tego, jak się to dzieje w zakładce "moje testy"?
-
13 lat temu
|
|
![]() | ciasteczka |
ciasteczka - Witaj,mam ciasteczka,ale do winka to polecam dobrą sałatkę.Wczoraj zrobiłam z grillowanym kurczaczkiem i moglibyśmy to czerwone winko otworzyć to pewnie po kilku kieliszkach padła by odpowiedź-Yes!
-
13 lat temu
|
|
jerzy_pozoga - Hi,honey! Chat...hm... (usunąłem). Miło było! Buźka,pa.
-
13 lat temu
|
|
![]() | DAD |
![]() | serbio |
![]() | BlackAdder |
SwanDive - Ja także uważam, że taka opcja byłaby przydatna. Sama z chęcią bym korzystała :)
-
13 lat temu
|
+2 |
![]() | Otus |
![]() | orfea168 |
![]() | Wampirka |
lukaszgd - Dobra funkcja ale dziś mi coś na mieszała :) Miałem cykl 40 powtórek gdy kończyłem cykl nagle strona z powtórkami zaczęła szaleć i ciągle się odświeża i nic nie można zrobić ... Na razie czekam aż się naprawi jakoś samo ... jak nie pomoże będzie trzeba to zgłosić... :(
-
13 lat temu
|
|
![]() | orfea168 |
absolwentka - Właśnie zauważyłam nową funkcję. Myślę, że się przyda i również dziękuje;) Plus dla pomysłodawcy! Pozdrawiam!
-
13 lat temu
|
|
Wampirka - o, też tego nie zauważyłam :)
trzeba będzie dobrze się przyjrzeć naszemu tutorowi, może jeszcze coś zauważymy... - 13 lat temu |
|
absolwentka - O zmianach jest napisane tutaj: https://www.etutor.pl/informacje/aktualnosci/55/ Ale faktycznie nie ma tutaj nic o notatniku. Pewnie administracja etutora jeszcze działa w kierunku zmian i zamieszcza notkę później. Pozdrawiam!;)
-
13 lat temu
|
|
mnmnc - No, tutaj załoga etutora się nie popisuje, chyba są nieśmiali i nie chcą się chwalić ;)
Ale - dobra robota! - 13 lat temu |
|
mniszka - Mam nadzieję, że odnośnik do testów nie zniknie z górnej belki, tak jak jest to napisane w aktualnościach.
-
13 lat temu
|
|
bird - Notatka w powtórkach jest przydatna, choć ja wolałabym mieć ją w polu odpowiedzi, nie pytania (mógłby być wybór).
-
13 lat temu
|
|
esterka - Daj kurze grzędę... Właśnie zauważyłam, że kiedy się tłumaczy w testach z angielskiego na polski, notatka otwiera się w polu pytania, w tym przypadku odwrotnie niż w powtórkach. Na razie nie obczaiłam, w którym miejscu pokaże się w trakcie powtórek ta dodana w "polu angielskim". W każdym razie w polu angielskim byłaby przydatna - mogłabym wpisywać zdania, tam gdzie ich nie ma.
-
13 lat temu
|
|
bird - "Chcesz mieć jajko, pozwól kurze gdakać" ;)
Zależy mi właśnie na dodawaniu w powtórkach przykładowych zdań, więc co mi po notatce w polu pytania... - 13 lat temu zmieniany: 13 lat temu |
|
esterka - No niestety, notatka zawsze jest w polu pytania (:
W polu pytania też jest przydatna, np. można sobie zaznaczyć, m.in to czego czasem nie ma w Diki - że pytają nas o idiom, że chodzi o rzeczownik niepoliczalny, czasownik nieprzechodni, że prawidłową odpowiedzią nie jest wyraz X, itp. - 13 lat temu zmieniany: 13 lat temu |
|
![]() | esterka |
![]() | quantum137 |
esterka - Z tego by wynikało że losowanie ma sens tam, gdzie jest duża baza. Tak chyba jest, bo problem znika, jeśli się wybierze dyktowanie poza "moimi testami". W ćwiczeniach w opcji "moje testy", gdzie baza nigdy nie jest duża, lepiej byłoby znieść losowanie i zastąpić je tym systemem, który funkcjonuje w tych samych "moich testach" w tłumaczeniu słówek.
-
13 lat temu
|
|
esterka - Nie przeszkadza mi, że obrazki się powtarzają - sekundowa sprawa. Powtarzanie się słówek jeszcze można przeżyć. A zdania są up... .
Inna rzecz - ile osób korzysta z dyktowania zdań z poziomu "moje testy"? Obawiam się, że eTutorowi zwyczajnie nie opłaca się przeróbka programu. Szkoda, bo to bardzo dobry sposób na opanowanie nowego materiału. - 13 lat temu |
|
esterka - Sytuacja, którą opisałam, nie jest wyjątkiem. To norma. Im mniej zdań tym gorzej. Ostatnio dodałam do powtórek słówka, które albo nie mają zdań przykładowych, albo mają pojedyncze. Dlatego w 200 ostatnio dodanych elementach jest tak mała baza zdań.
-
13 lat temu
|
|
quantum137 - To co wyżej opisałem to nie ćwiczenia z bazy "moje testy" ale właśnie z zakładki "ćwiczenia" gdzie przerabiane są wszystkie elementy, bo w taki sposób się uczę.
Nie jest to losowanie aż tak istotne by sobie tym głowę zawracać:) Pozdrówka! - 13 lat temu |
|
japonskiwachlarz - Chciałam tylko dodać, że pracujemy nad ulepszenie algorytmu losowania elementów do dyktowania. Mamy nadzieję, że niedługo stosowne poprawki się pojawią :) Pozdrawiam :)
-
13 lat temu
|
+1 |
esterka - Quantum, nie miałam najmniejszych wątpliwości co do tego, że uczysz się na całej bazie. Niezmiernie zdziwiłabym się, gdyby było inaczej :)
Natomiast dla tak skromnych adeptów jak ja, lepsze są partie materiału przerabianego w danym momencie. - 13 lat temu zmieniany: 13 lat temu |
|
quantum137 - Ależ Esterko zgadzam się z tym, zaznaczyłem tylko, że mój wywód tyczy się akurat tej kwestii:)
Nie ma co przesadzać, bo nadmiar może wyrządzić więcej szkody niz pożytku. Pozdrówka! - 13 lat temu |
+1 |
![]() | dyeeye2 |
![]() | Otus |
![]() | japonskiwachlarz |
![]() | bird |
![]() |
|
bird - Chodzi o słowo "kilkanaście", bo przecież zgłoszeń o błędach jest dużo więcej...
-
13 lat temu
|
|
![]() | esterka |
I | ifoma |
![]() | Threepwood |
M | marryd |