P | pyziaczek3 |
Przeczytaj, jak Adam przedstawia się po angielsku. Napisz podobną wypowiedź na swój temat, zmieniając odpowiednie wyrazy. Spójrz na propozycje wyrażeń bądź skorzystaj ze słownika wbudowanego w eTutor, aby znaleźć potrzebne Ci słowa.
My name is Adam. I'm 35 years old. I live in Wrocław. I come from Poland. I'm single. My favourite singer is Katie Melua.
Mam na imię Adam. Mam 35 lat. Mieszkam we Wrocławiu. Pochodzę z Polski. Jestem singlem. Moją ulubioną piosenkarką jest Katie Melua.
Przydatne słownictwo |
---|
|
L | lepsi1 |
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
C | canela |
quantum137 |
Ewa_G1967 - Zastrzeliłeś mnie swoimi przykładami. I teraz odpowiedz czy tego wszystkiego trzeba się nauczyć na pamięć???
-
13 lat temu
|
|
quantum137 - hehe, no a jak? ale nie wkuwając tylko naturalnie podczas nauki języka, czytać, czytać i jeszcze raz czytać :-)
Najlepiej książki z netem bym bardzo uważał. - 13 lat temu |
|
quantum137 - Mój sposób to czytać to co mnie interesuje a nie dla samego 'zakucia' zwrotów z jakiejś książki. Jeśli to co czytam sprawia satysfakcje to łatwiej się uczę. Myślę, że to ogólna prawidłowość.
-
13 lat temu
|
|
Ewa_G1967 - A co byś powiedział odnośnie prawidłowej wymowy? Czy powinno się na poczatku zabierać za czytanie czy mówienie?? Zawsze mam dylemat !!!
-
13 lat temu
|
|
quantum137 - Ewo to jest temat rzeka 'accuracy vs fluency'. Należy starać się mówić płynnie z naciskiem na dokładność wymawiania głosek. czytanie czy mówienie - zależy na jakim poziomie i w jakim wieku.
-
13 lat temu
zmieniany: 13 lat temu
|
|
quantum137 - Doskonałe wskazówki znajdziesz w 'English Language Teaching' by Jeremy Harmer, taka biblia na wstępie do metodyki :)
-
13 lat temu
|
|