ZALOGUJ SIĘ

Dlaczego prawidłowe odpowiedzi podświetlają się na czerwono?

11 lat temuostatnia aktywność: 10 lat temu
R
ReniPedro

Wykup dostęp, aby dodać komentarz.

Odpowiedzi: 7

Ja mam na zielono. Pozdrawiam Ola
O
ola2611

czasem wystarczy jedna literka źle, jej brak i już jest źle czyli na czerwono, czasem dopiero jak sie dokładnie przyjrzę widzę, że jednak jest źle, szkoda tylko, że jak się użyje innego słowa, które jest synonimem też jest na czerwono
P
patkingzz

W tego typu ćwiczeniach ważne jest, aby uważnie czytać polecenie. Czasami w zadaniu może być wymagane użycie jednej z dwóch form: albo skróconej albo pełnej. Najczęściej jest to sprecyzowane w poleceniu. W takim przypadku bywa, że użycie formy innej niż zalecana w treści zadania nie zostaje uznane przez system. Warto także przywiązywać wagę do szczegółów - interpunkcji czy kolejności liter w słowie. Pozdrawiam!
o.bracka

dobrze na zielono ,źle na czerwono
D
dorota.andrjanczyk

Witam
Kilka razy wpisuję i sprawdzam uważnie odpowiedzi w 3 i 4 przykładzie i jest na zielono ale gdy nacisnę
"sprawdź" to te przykłady są na czerwono.
X
xsylwekx

Wpisałam tekst, byłam pewna, że wpisuję dobrą odpowiedź a tu niespodzianka, tekst zaznaczony na czerwono. Zignorowałam, znów to samo za jakiś czas.
Używam przeglądarkę Chrome, po kliknięci na Ctrl+F na górze z prawej strony pojawia się okienko do wpisania/wklejenia tekstu. Wkleiłam dobry tekst z lekcji eTutor i podświetlił się tekst z automatu, mój nie a ja widzę, że dobrze wpisałam :) Przyjrzałam się dokładnie i mimo prawidłowej długości tekstu okazało się, że zamiast "a" wpisałam "e", czyli mój błąd.

Proponuję w taki sposób sprawdzić wciskając Ctrl+F na przeglądarce i wkleić tekst ten z lekcji eTutor.
Na programie Firefox też pojawia się okienko, ale na dole z lewej strony. Na innych przeglądarkach nie orientuję się jak to jest.
felicja-alicja

Już znam sposób w jaki działa system oceniania, a więc ważna jest interpunkcja, a raczej spacja po przecinku lub kropce.Pozdrawiam wszystkich zawiedzionych "klęską" .Alicja K
alka45