? | Gość |
A | agatha_83 |
Gość - Bardzo Ci dziękuję za objaśnienie:) Dopytam tylko:wg Diki "vanity case" i "vanity bag" to kosmetyczka do damskiej torebki na drobne kosmetyki i przybory do makijażu. Natomiast "toilet bag"-jak wywnioskowałam, ma charakter takiej "łazienkowej kosmetyczki" na przybory toaletowe(raczej nie do torebki)
-
14 lat temu
zmieniany: 14 lat temu
|
|
Gość - ...jeśli w rozmowie z kimś użyję określenia:"toilet bag" zamiast innych to czy odbiorca zrozumie,że chodzi mi o kosmetyczkę podręczną, którą noszę w torebce a nie łazienkową, toaletową??...troszkę się można z tym zakręcić:))
- 14 lat temu zmieniany: 14 lat temu |
|
agatha_83 - Mysle ze najlepiej zrobisz jak wpiszesz te nazwy w google grafika i zobaczysz zdjecia.Vanity bag a juz zwlaszca vanity case to raczej dosc duze kosmetyczki i do zwyklej torebki raczej ciezko byloby je wcisnac:)
-
14 lat temu
|
|
agatha_83 - Toilet bag zazwyczaj ale nie zawsze wyglada troche skromniej i raczej nie bedzie to kuferek.Czesciej tez to okreslenie wystepuje z meskimi kosmetyczkami, jeszcze nigdy nie spotkalam sie aby vanity case/bag tyczylo sie takiej kosmetyczki dla mezczyzny.
-
14 lat temu
|
|
agatha_83 - To wszystko to jednak synonimy wiec tak naprawde powinnas tylko rozrozniac ze case oznacza przewaznie kuferek kosmetyczny.
-
14 lat temu
|
|
Gość - Bardzo dziękuję za wyczerpującą odpowiedź:)oczywiście wszystko posprawdzam sobie graficznie, żeby mieć lepsze wyobrażenie o przedmiocie:)Pozdrawiam serdecznie.
-
14 lat temu
|
|
Gość - Agatha!Sprawdziłam:)masz rację! z pokazanych obrazków kosmetyczka do damskiej torebki to najbardziej pasuje po prostu:"cosmetic bag" ewentualnie "cosmetic case":)
-
14 lat temu
zmieniany: 14 lat temu
|
|
agatha_83 - Ciesze sie ze moglam pomoc:)
Wiesz Rafal tego typu slowka same wpadaja mi do glowy:) - 14 lat temu |
|
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.