ZALOGUJ SIĘ

Dlaczego w trakcie udzielania odpowiedzi przy powtórkach, system rozróżnia małe\duże litery?

11 lat temuostatnia aktywność: 11 lat temu
Witam
Pytanie techniczne, jeśli udzielam odpowiedzi i jeśli np. rozpocznę zdanie od małej litery, ta odpowiedź jest uznawana jako błędna. Oczywiście jest udzielana poprawna, tylko że system zaczął się "czepiać" odnoście udzielania odpowiedzi identycznej jaką on narzuca. Wcześniej ten problem nie występował, np. brak kropki nie eliminował odpowiedzi jako poprawnej. Jest możliwość ustawienia aby zmniejszyć "czepliwość" systemu do poprzedniej jego formy ???
B
Badbed

Wykup dostęp, aby dodać komentarz.

Odpowiedzi: 6

No tak, mogę sobie kliknąć. Tylko, że duzo czasu się traci na sprawdzenie co jest źle, bo przecież zaznacza mi na czerwono. Zanim się upewnię, że to tylko duża litera, to trochę mija. Wyjaśniam, ja w większości przypadków w powtórkach mam całe zdania
G
Gevelka

Przykra sprawa. Ze zdaniami przerypane...
K
kabano

Strasznie irytujące, do tej pory było łatwo i przyjemnie, teraz jest to bardzo uciążliwe, a przecież nie zmienia to sensu zdania. Może ktoś wie jak to wyłączyć?
D
Denik
11 lat temuzmieniany: 11 lat temu

też uważam że poprzednia wersja była lepsza gdzie system dopuszczała małe litery i brak kropek na końcu zdania, teraz jest to bardzo irytujące. Sugeruję aby wrócić do poprzedniej formy lub dopuścić możliwość wyboru.
A
artcreo

Też jestem za poprzednią wersją, ale jeśli chodzi o kropki, to akurat "brak kropki" teraz nie jest błędem, tylko litery i formy skrócone. Po za tym są już podobne tematy więc po co zakładać kolejne wątki?
Ewelina79

W dniu dzisiejszym przywróciliśmy poprzedni system sprawdzania powtórek dla języka angielskiego - który pozwala na dowolność w używaniu wielkich i małych liter. Zmiany zostaną jednak zachowane dla języka niemieckiego - gdzie wielkość liter (przy pisaniu rzeczowników) ma kluczowe znaczenie.
Przepraszamy za powstałe utrudnienia i pozdrawiamy serdecznie :)
japonskiwachlarz
Badbed - Ja rozumiem, że "rozmiar ma znaczenie" i jest błędem użycie małej litery w miejsce dużej lub odwrotnie(może nie wszyscy w tym miejscu się zgodzą, ale tak jest :-)), ale w momencie kiedy mam ok.100 powtórek dziennie i ograniczony czas jest to dla mnie duże utrudnienie, które absorbuje niepotrzebnie uwagę, a jest "oczywistą oczywistością". Dlatego uważam, że powrót do poprzedniej metody jest jak najbardziej uzasadniony i mogę w tym miejscu podziękować za trafną refleksję.
Jeśli chodzi o mój wątek to nie wertuję forum w poszukiwaniu innych z "moimi problemami". Pozwoliłem sobie go utworzyć, gdyż forma udzielania odpowiedzi w powtórkach mi nie odpowiadała.
- 11 lat temu