jacek811 |
ipon |
ipon - Nie ma wyrażnie podanej informacji o stopniu trudności.Książka w sposób bardzo przystępny przedstawia zagadnienia gramatyki angielskiej.
-
11 lat temu
|
+3 |
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
I | iskoczen |
ewa159 - Pewnie tak, lecz Jacek nie jest już początkujący, więc jemu raczej się nie przyda:-) Dla tych, którzy zaczynają przygodę z angielskim będzie to zapewne bardzo dobra podpowiedź.
Swoją drogą, Janusz Siuda jest już zasłużonym weteranem w bitwie o poprawność gramatyczną tego języka:-) - 11 lat temu |
+1 |
arabowski - Ja Siudy posiadam "Gramatyka angielska do testów i egzaminów" i bardzo sobie ją cenię.
-
11 lat temu
|
+1 |
zorija |
jacek811 |
V | Vanilkah |
dm19840ew |
Ewelina79 - No recenzje są znakomite, a czy jest taki bestseller z polskimi objaśnieniami?
-
11 lat temu
|
+1 |
mojzu - Zgadzam się, dla mnie również najlepsza.
Jest jeszcze czerwona (Essential Grammar in Use) i zielona (Advanced Grammar in Use) Posiadam niebieską i jest niesamowita - 11 lat temu zmieniany: 11 lat temu |
+1 |
gregorios - w pełni się zgadzam z dm19840ew. Książki Raymonda są rewelacyjne (w przystępny sposób podane zagadnienia, ćwiczenia) . Książki bo jest m.in. nieb. i czerwona. :) (podstawy i "wyższa szkoła" czyli dalsze zagadnienia ;).
Ewelina nie spotkałem się, by można było nabyć wersję z polskimi objaśnieniami. Dodam jednak na pocieszenie, że jest napisana w prosty sposób, więc nie musisz znać świetnie ang. Sądzę skromnym zdaniem ;), że na tym również polega jej niesamowitość. :) Dodatkowo od siebie polecam Repetytorium PWN. - 11 lat temu zmieniany: 11 lat temu |
+2 |
ewa159 - Z tego co wiem, a przewertowałam internet, nie ma z polskimi objaśnieniami. Zamówiłam niebieską For Intermediate Learners Of English + CD + answers. Bardzo jestem jej ciekawa:-)
- 11 lat temu |
|
M | mojzu |
danutka176 - Po około 18 latach wróciłam (z etutorem) do nauki angielskiego. Z wielką przyjemnością przeczytałam opinie o polecanych książkach 'English Grammar in use' i 'Essential Grammar in use' (Murphy, Raymond). Na początku lat dziewięćdziesiątych kupiłam je, bo już wtedy cieszyły się znakomitą opinią. Wniosek? - dobry przekaz jest ponadczasowy. Polecam. Pozdrawiam:)
- 11 lat temu |
+4 |
V | Vanilkah |
ipon - Często bywa tak ,że te objaśnienia w j. angielskim są bardziej czytelne i zrozumiałe niż w j. polskim.Trzeba mieć minimum znajomości słownictwa ale warto sięgać po podręczniki angielskich autorów bo są na prawdę bardzo pomocne.
-
11 lat temu
|
|
zaz2013 |
slinkam |
moniskalalala |
maddie1819 |
Ewelina79 |
jacek811 |
C | czupurek |
F | fahrmann |
Bardzo proszę o poradę. Jaka ksiązke do nauki gramatyki wybrać
🟠 [Wątek eTutora] Jak Ci idzie nauka w 2024 r.? Wątek motywacyjny dla wszystkich Użytkowników! 🔥💪
Uzbroiłam się w cierpliwość i czekam:-) - 11 lat temu zmieniany: 11 lat temu
Myślałem o całym zakresie od podstaw do zaawansowanego.
Z tym podręcznikiem to dobry pomysł według mnie.
pzdr
- 11 lat temu
Często moi uczniowie mają problem z Murphy'm, bo jest cały po angielsku.
Wtedy proponuję im Michalskiego:
Andrzej Michalski, Angielski-korepetycje (1 lub 2)
Dlaczego? Bo omawia całą gramatykę (krótko) i daje tysiące ćwiczeń na jej praktykę. Poza tym w tej książce nie ma ani jednego zdania, które nie byłoby przetłumaczone na język polski - świetnie przemyślane pozycje. Obie części są bardzo dobre, mega-obszerne i pomocne.
Polecam wszystkim. Dostępna on-line i w księgarniach w wielu miejscach w Polsce.
- 10 lat temu