M | malabuz |
K | Kardamon |
Ewa-Sally - Link do lekcji wiedzie do Past Simple. Skąd ci się wziął tutaj czas przYszły?
-
11 lat temu
|
+1 |
malabuz - od "czarodzieja językowego" spodziewałabym się jakiejś wskazówki a nie "naśmiewania" z pomyłki przy pisaniu
-
11 lat temu
|
+1 |
Ewa-Sally - Po pierwsze: to było zwykłe pytanie; jakbym się miała naśmiewać, to byłoby całkiem inaczej. Po drugie: pytanie było do Kardamon, nie do ciebie malabuz, bo zgodnie z polską interpunkcją zdanie "Nie, to jest forma czasu przyszłego, (...)" zrozumiałam tak: odpowiedź ("Nie"), a po przecinku ciąg dalszy/uzasadnienie, więc byłam ciekawa "co autor miał na myśli".
-
11 lat temu
|
+1 |
malabuz - Ok, dziękuję za wyjaśnienie. Jak widać nieporozumienia wynikają z mojego niewielkiego doświadczenia w e-tutor. Przepraszam.
-
11 lat temu
|
|
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
zorija |
iSatsu - Nie wiedziałem, że istnieje taka zasada. Dzięki - to cenna informacja =)
Swoją drogą podawanie takich przykładów jak "I didn't know you were here" bez dodatkowych wyjaśnień to bardzo dziwna praktyka jak dla mnie - później powstają tego typu wątpliwości lub po prostu tekst jest rozumiany inaczej. Tym bardziej, że większość ludzi przebywających tutaj jest na etapie nauki (sam należę do tego grona), więc przydałby się mały dopisek pod takim przykładem, dlaczego tak się go tłumaczy. Pozdrawiam. - 11 lat temu zmieniany: 11 lat temu |
+3 |
ipon |
ipon - zorija podpowiedziałam autorowi pytania bezpośredni kontakt z Tutorem .Twój link pokazuje,że Tutorowicze są zawsze na wysokości zadania jeśli chodzi o pomaganie.Ja jednak uważam ,że to Tutor powinien rozwiać wszelkie wątpliwości i wyjaśnić o co chodzi
-
11 lat temu
zmieniany: 11 lat temu
|
|