ZALOGUJ SIĘ

Jak w angielskim napisać "korytko kablowe" do prowadzenia/chowania kabli?

zmodyfikowany: 11 lat temuostatnia aktywność: 10 lat temu
Witajcie,
proszę Was o pomoc jak napisać w ofercie/prezentacji "korytko do prowadzenia kabli". Jaki to ma odpowiednik w angielskim?
Niestety mój poziom jest początkujący więc proszę o pomoc ;) a translatory podają rózne znaczenia... a chciałbym mieć pewność.
Pozdrawiam
Greg
G
gool
ewa159 - spróbuj tutaj

http://en.wikipedia.org/wiki/Cable_tray
- 11 lat temu zmieniany: 11 lat temu
gool - ewa159 - też o tym myślałem ale obrazki na wiki pokazują, że chodzi o takie większe platformy stalowe do prowadzenia okablowania. Mi chodzi bardziej o takie tworzywowe gdzie chowamy kilka kabli np. do TV, DVD i na ścianie montujemy. Z drugiej strony jeśli tak napiszę chyba się domyślą. (ale czy czytając moją ofertę mają się domyślać?)
mimo wszystko wielkie dzięki za pomoc - na pewno przyda mi się ta wiedza.
- 11 lat temu

Wykup dostęp, aby dodać komentarz.

Odpowiedzi: 3

cable slat - listwa kablowa
Może tak ?
ozzygirl
gool - 'cable slot' widziałem w google że grafika raczej pokazuje złącza kabli, to nie do końca to co oferuję, ale również dzięki za pomoc. ;) - 11 lat temu

Trunking - jesli chodzi o takie cos, co sie montuje na sciane w celu schowania kabla.

Sprawdz jeszcze 'conduit' w obrazkach w google.
ssunnydayss1
gool - tak, chyba jesteś najbliżej tego co potrzebuję ;)
w linku powyżej od ewa159 jest opis conduit i też odnosi się do korytek które sprzedajemy, ale PVC trunking lub PVC cable trunking pojawia się najczęściej przy opisie obrazków korytek kablowych, więc przyjmuję, że taki opis będzie zrozumiały dla większości.
Dzięki za pomoc.
- 11 lat temu

Korytko kablowe po angielsku to:
- cable cover/ cable concealer
są to ochrony, które możemy położyć na podłodze a nawet chodniku czy ulicy
- conduit to rodzaj ochrony, wyglada tak jak kabel i jest czymś innym niż 2 powyższe.

pzd!
quantum137
gool - Cable cover kojarzy mi się z osłoną, przykryciem np. kabla leżącego na podłodze, a mi raczej chodzi o takie korytko w jakim prowadzi się kilka kabli np. z DVD do TV po ścianie. Ale mimo wszystko dziękuję za podpowiedź.
- 11 lat temu