E | Emel |
B | barwa.jesienna |
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
? | Gość |
barwa.jesienna - Też mam swój wiek i rzeczywiście pamięć jest trochę gorsza niż w latach szkolnych. Z drugiej strony, żeby coś osiągnąć, żadna szkoła, rewelacyjny kurs czy metoda za nas tego nie zrobią. Trzeba się uczyć i i to niemało, bo materiał do opanowania jest ogromny. Większość z nas niezależnie od wieku potrzebuje kilku lat, aby poznać język na przyzwoitym poziomie.
Pozdrawiam! - 11 lat temu |
+2 |
slawek4 |
barwa.jesienna - Po co w takim razie te rankingi, jeżeli nikogo one nie obchodzą? Jednych tak, innych nie. To naturalne, że sytuacje ekstremalne są przedmiotem zainteresowania, Normalne, że będziemy się zastanawiać, czy można uczyć się kilkanaście godzin dziennie, jaki łeb mają ci, którzy dają radę nauczyć się dziennie kilkuset słów i po jakie licho komuś potrzebny milion powtórek. Są wśród nas tacy, dla których miejsce w rankingu jest pośrednim celem czy motorem do działania. Ja należę do 1/6 czy 1/5 osób, które nie lubią być monitorowane w sieci i dla mnie temat jest gorący.
-
11 lat temu
zmieniany: 11 lat temu
|
+1 |
ewa159 - Dołączam się do grona 1/6 lub 1/5 osób, które nie lubią:-)
-
11 lat temu
zmieniany: 11 lat temu
|
|
E | Emel |
Ewa-Sally - Może to nie był kij w mrowisko, ale patyczek owszem. ;)
Podobno Napoleon spał po 5 godzin albo mniej. Osobom cierpiącym na bezsenność zaleca się, żeby się nie przewracały po łóżku, tylko wstały coś robić jak nie mogą spać. Bezsenność na starość to częsta przypadłość. edit: PS. Batman to chyba raczej fizycznie pracował...? ;D - 11 lat temu zmieniany: 11 lat temu |
+2 |
Jak liczone są rankingi? Jak liczone są dni tych rankingów?
Dobre porównanie - Batman:-))
- 11 lat temu
Samo niewylogowanie nie generuje czasu, trzeba coś na stronie robić.
Platforma służy do nauki języka, niektórzy użytkownicy korzystają z niej intensywnie zgodnie z jej przeznaczeniem, zamiast tracić czas na komentowanie cudzego trybu życia. Żeby to po angielsku, to byłoby może kształcące... ;)
@Emel: Zależy, co się w tym czasie robi. 5 godzin powtórek to byłoby trudne, ale są gry językowe, obrazki; wypracowania też się nie napisze w minutę, chyba że ma być byle co, ale to się mija z celem. Ćwiczenie wymowy, słuchanie podcastów - to zabiera najwięcej czasu, no, chyba że oglądanie filmu i sprawdzanie co trzeciego wyrazu. ;) - 11 lat temu zmieniany: 11 lat temu
- 11 lat temu
:):):)
Zerknij pod link zorija, narx!
PS. By nabijać czas wystarczy 'jeździc kursorem' ale strony nie można poprostu zostawić samej sobie by minutki dochodziły.
- 11 lat temu zmieniany: 11 lat temu
Prawdę mówiąc te wszystkie rankingi mnie nie przekonują ani nie robią na mnie wrażenia. Nie neguję potrzeby "rywalizacji", mnie jednak ona nie jest potrzebna, czasem wprawia mnie nawet w zakłopotanie, pomimo że jestem tutaj jedynie ewa159
Pozdrawiam:-) - 11 lat temu zmieniany: 11 lat temu
Mnie nie jest trudno uwierzyć, że ktoś może być aktywny na stronie kilkanaście godzin, znam osobiście przynajmniej dwie takie osoby, które nie wstawałyby od kompa gdyby nie wzywały jakieś obowiązki. Sama już dziś siedzę 6h... z czego 2h to gra w wisielca. Ups, jak jestem wysoko w rankingu. ;D
Też pozdrawiam. :) - 11 lat temu
Teraz również zdarza mi się, że nie mogę oderwać się od etutora przez wiele długich godzin. Im więcej się uczę tym bardziej tego potrzebuję. Obsesja jakaś? ;-)
Miłej nauki:-) - 11 lat temu zmieniany: 11 lat temu
Jak się już ma natchnienie do pracy, to warto je wykorzystać.(*) Z uzależnienia też czasem może być pożytek. ;)
(*)Chociaż kiedyś krążyło takie hasełko: "A kiedy mnie ogarnie pracowity zapał, wtedy siadam sobie cichutko w kąciku i czekam, aż mi przejdzie." Ale to chyba nie dotyczy działań podjętych z własnej woli. ;) - 11 lat temu