ZALOGUJ SIĘ

Jak wstawić apostrof?

11 lat temuostatnia aktywność: rok temu
co mam zrobić , nie mogę w swoim komputerze robic apostrofów i w ten sposób mam błędy .
D
dureczka

Wykup dostęp, aby dodać komentarz.

Odpowiedzi: 7

Dzień dobry,

odpowiedni apostrof jest obok klawisza ENTER, kolejność klawiszy to L, następnie ; i kolejny to właśnie apostrof ' (na jednym klawiszu z cudzysłowem ").
Jeśli ma Pani inny układ klawiatury, proszę dać znać, postaramy się pomóc.

Pozdrawiam,
Agnieszka Zerka
nauczycielka eTutor.pl
A
agazerka

A z jakiej klawiatury korzystasz? Czy masz na niej znak apostrofu w okolicach klawisza enter? Jeśli tak to spróbuj nacisnąć jednocześnie lewe klawisze Shift+Ctrl i sprawdź raz jeszcze...
grzesce

Wystarczy nacisnąć klawisz, który jest po lewej stronie klawisza Enter z cudzysłowem na górze i na dole z apostrofem '.
Pozdrawiam.
Krystyna.K

W amerykańskiej wersji klawiatur apostrof znajduje się na tym samym klawiszu, na którym jest małpa (@).
soundrace

na klawiaturze dotykowej smartfona to trzeba powciskac wiecej klawiszy zeby go uzyskac. najprosciej zaznaczac ze odpowied jest poprawna i sie przestac sugerowac podpowiedziami etutora
J
jan-tczew

Gdy klikam klawisz obok ENTERA pojawia się znak '
Obok "1" mam znak`
Sztuczka z lewym CTRL+SHIFT również nie działa wobec tego przycisku obok ENTERa bo po prostu nic wtedy nie dodaje do wprowadzonego przeze mnie tekstu

Ani jeden ani drugi znak nie podoba się eTutorowi.
Jak żyć?
D
ddolebsk
adrianna.wu - Apostrof na klawiaturze komputera dostępny jest jako drugi klawisz na lewo od przycisku Enter (jednak niektóre klawiatury mogą się od siebie nieco różnić). Jeśli pomimo użycia wspomnianego klawisza system przydzieli inną ocenę niż Świetnie, zawsze można samodzielnie zmienić ocenę. - 2 lata temu

Ciekawostka: gdy skorzystam z kombinacji CTRL+F aby wyszukać czegoś na stronie, a następnie kliknę ' (klawisz obok ENTERa) to podkreśla mi zarówno apostrof umieszczony w angielskim tłumaczeniu jak i apostrof który sam postawiłem.

Moglibyście to poprawić? :)
D
ddolebsk
adrianna.wu - W przypadku, gdy wywołamy wyszukiwarkę kontekstową za pomocą klawiszy CTRL+F i wpiszemy szukaną frazę na przykład wspomniany apostrof, to jeśli na stronie są one widoczne, wtedy zostaną oznaczone przez system — jest to poprawne działanie wyszukiwarki kontekstowej. - 2 lata temu
ddolebsk - problem w tym, ze gdy ten sam apostrof samemu napiszę, to w powtórkach wyskakuje on jako błąd, mimo że to "ten właściwy" apostrof - rok temu