Ewa_G1967 |
TopMan |
Ewa_G1967 - Nauczyć się na pamięć każdy mi to mówi ale naprawdę sporo tego jest i często mi się mylą;)
-
14 lat temu
|
|
TopMan - Wybierz grupe najbardziej popularnych.
Zapewniam Cie, ze w mowie potocznej nawet natives nie przywiazuja do tego az tak ogromnej wagi. Pozdrawiam - 14 lat temu |
+1 |
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
P | piotrek91s |
W | Wiolaen |
karolusrex |
absolwentka |
absolwentka - Przez przypadek znalazła taką stronkę:
http://www.czasownikinieregularne.pl/angielski/ Proszę bardzo;) - 13 lat temu zmieniany: 13 lat temu |
|
quantum137 - Ta lista dla zaawansowanych to jakaś mizerna, ani słowa o wyjątkach, nic...:/
Wielu czasowników brakuje. Do tego uproszczona wymowa, która stosuje się tylko i wyłącznie dla osób rozpoczynających naukę. - 13 lat temu zmieniany: 13 lat temu |
|
quantum137 - absolwentka czy chcesz bym poprawił Twoją listę...?
Zerknij na moją odpowiedź "wyżej". - 13 lat temu zmieniany: 13 lat temu |
+1 |
absolwentka - Czyli raczej dać sobie spokój. Dzięki za informację. Miło, że ktoś z lepszą wiedzą może spojrzeć tu i tam;)
Doskonale sobie zdaję sprawę z tego, że nie wszystko w sieci jest dobre, ale z mizerną wiedzą czasem ciężko to wyłapać. P.S. Przeczytałam Twój post Rafał! Dzięki! Minusy eh... czyli mój podział jest do niczego. Trudno. Pozdrawiam! - 13 lat temu zmieniany: 13 lat temu |
|
askawska - Absolwentko. Uszy do góry. Errare humanum est. Poza tym moim zdaniem pochopnie usunęłaś link, który zamieściłaś wcześniej. Jeśli to ten, o którym myślę - Listen and Repeat. Szczęśliwie zdążyłam tam zajrzeć i może nie mógłby on służyć jako jedyne wsparcie w nauce czasowników nieregularnych i podział był trochę przypadkowy, ale był naprawdę fajnym dodatkiem dla kogoś, kto w ten sposób uczy się skuteczniej. Poproszę o niego jeszcze raz. W imieniu moich uczniów.
-
13 lat temu
zmieniany: 13 lat temu
|
|
absolwentka - Usunęłam, bo też nie chcę jako "początkująca" wprowadzać w błąd innych "początkujących". Jak pomyślę ile przede mną pracy jeszcze, ile lat codziennej nauki. Kończę A1 i robię sobie przerwę od lekcji z A2, bo muszę to wszystko poukładać. Mam sporą listę tego nad czym powinnam popracować jeszcze z A1. Pozdrawiam!;)
-
13 lat temu
|
|
askawska - Dziękuję za ponowne zamieszczenie linka. Nie było tam nic, co wprowadzało w błąd (przynajmniej w tym fragmencie, na który pobieżnie zajrzałam). Życzę owocnej pracy, a w razie czego wiesz, że możesz liczyć na nasze wsparcie. :)
-
13 lat temu
|
|
askawska |
quantum137 |
Ewa_G1967 - Dziękuję Rafał pytanie zadałam dawno temu ale widzę że dopiero teraz został odkryty. Dziękuję za pomysł, każdy jest cenny. Spróbuję coś z tego zastosować u siebie!!!
Ps/ Bardzo ciekawy pomysł nigdy tak nie myślałam że można tak zrobić;)) - 13 lat temu zmieniany: 13 lat temu |
+1 |
quantum137 - Tak wiem, ktoś je odkopał więc jak już jest, to dwa słowa mogę napisać:)
Pozdrówka - 13 lat temu |
+1 |
Ewa_G1967 - Nie bądź taki pokorny bo to nie dwa słowa tylko "cały referat" na temat skutecznej metody zapamiętywania czasowników nieregularnych. Za który jestem Ci wdzięczna. Zawsze to jakaś nowa "naukowa" perełka. Jesteś doświadczony więc wiesz lepiej jak się skutecznie uczyć!
-
13 lat temu
|
+1 |
quantum137 |
Ewa_G1967 - Rafał popraw mam nadzieję że absolwentka się nie pogniewa. Nikt nie jest nieomylny w ang chyba z wyjątkiem Ciebie;)))
Ps/ Tu może nie chodzi o trud ale o to że ktoś po prostu może nie wiedzieć!! - 13 lat temu zmieniany: 13 lat temu |
|
quantum137 - Poczekam na jej odpowiedź, nie chcę na siłę poprawiać bo nie wiem czy sobie tego życzy.
Chyba możemy troszkę poczekać...?:) - 13 lat temu zmieniany: 13 lat temu |
|
quantum137 - My Latin is virtually non existent.
Przepraszam ale nie rozumiem przekazu...:/ - 13 lat temu zmieniany: 13 lat temu |
|
bird - Askawska, dobre :)
Rafał, tutaj wystarczy znajomość angielskiego - zapis słów jest podobny ;) - 13 lat temu zmieniany: 13 lat temu |
|
quantum137 - Czy ja też mogę czegoś nie rozumieć?...;)
Po prostu nie jarzę tego i tyle. - 13 lat temu zmieniany: 13 lat temu |
+1 |
bird - >Czy ja też mogę czegoś nie rozumieć?...;)
Późno idziesz w ślady skromnego Sokratesa...;) - 13 lat temu |
|
bird - Wiedziałam, że to napiszesz. Liczyłam na coś bardziej błyskotliwego ;)
PS. Tylko nie pisz, że kupisz mi biżuterię ;) - 13 lat temu zmieniany: 13 lat temu |
|
quantum137 - Proszę, proszę a co nie lubisz świecidełek?
Może wiesz kiedy mi coś tu zaćwierka na gałęzi hmm;)? - 13 lat temu |
+1 |
bird - >Może wiesz kiedy mi coś tu zaćwierka na gałęzi hmm;)?
Kiedy nie będzie wiotka ;) - 13 lat temu |
|
ipon |
quantum137 |
Ewa_G1967 - Myślę że to rozwiązanie jest najlepsze. Dzięki Rafał. Gdzieś nawet znalazłam nagrania do takich czasowników;))
-
13 lat temu
|
+1 |
http://www.czasownikinieregularne.pl/angielski/angielskie-czasowniki-nieregularne-%E2%80%93-lista-pelna-pdf.htm
plus nauczyciel rapujący czasowniki. - 13 lat temu zmieniany: 13 lat temu