ZALOGUJ SIĘ

"That's all from my side" - czy ten zwrot jest poprawny ?

12 lat temuostatnia aktywność: 9 lat temu
Cześć,

Często a wręcz notorycznie na spotkaniach w firmie lub podczas telekonferencji na koniec rozmowy z ust uczestników pada stwierdzenie "that's all from my side". Czy to jest poprawne gramatycznie i zrozumiałe dla native speakera ? Wydaje mi się, że na formalnych spotkaniach taki zwrot chyba nie pasuje. Co o tym sądzicie i jakiego zwrotu użylibyście na zakończenie spotkania (coś w stylu "z mojej strony to wszystko", "nie mam nic więcej do dodania"). "That's all I have" jest dobrym zamiennikiem ?
Jimbo86

Wykup dostęp, aby dodać komentarz.

Odpowiedzi: 2

Nie wiem jak z poprawnością gramatyczną "That's all from my side", ale google pokazuje bardzo dużo wyświetleń takiego sformułowania. Ja bym jeszcze na koniec rozmowy dodał "I have nothing to add." Pozdro!:)
tralfaz
Jimbo86 - Hej,
Dzięki tralfaz ! Szukałem w googlach odpowiedzi na to pytanie i na przykłądowe użycie zdań. Wiele fraz pojawiało się na forach itp. ale nie na "zaufanych stronach". Myślałem, że forumowicze coś ciekawego podpowiedzą :) Bo to "that's all from my side" zrobiło się takie oklepane i chciałem przekonać się czy ludzie w ogóle mówią to poprawnie, zanim sam zacznę tak mówić hehee :D
- 12 lat temu

hej, też mnie to nurtuje. Czy któs mógłby się jeszcze wypowedzieć czy ten zwrot jest poprawny, bo też go słysze podczas spotkań firmowych. Czy jest może jakiś zwrot zastępczy ?
G
grala