ZALOGUJ SIĘ

Jaka jest różnica pomiędzy przyciskami 2,3 i 4 w powtórkach?

11 lat temuostatnia aktywność: 11 lat temu
powtarzajac slowka jaka dokladnie jest roznica pomiedzy wcisnieciem przycisku 2, 3 i 4 i jak sie to ma do wersji mobilnej gdzie jest tylko jeden przycisk dobrej odpowiedzi
bgawel

Wykup dostęp, aby dodać komentarz.

Odpowiedzi: 2

Te skróty oznaczają, że oznaczasz swoją znajomość materiału jako:
1. nie pamiętam
2. kiepsko
3. dobrze
4. świetnie
Wszystkie skróty są opisane, gdy wejdziesz w powtórki i nad okienkiem dialogowym jest link "skróty klawiaturowe". Jest więcej fajnych skrótów, np literowe.
A
alukasiewicz
bgawel - No ale właśnie co to oznacza, jaka jest konsekwencja wciśnięcia "dobrze" a jaka "świetnie" czy też "kiepsko".
Dla porównania w wersji mobilnej jest tylko dobrze lub źle, wtedy wiadomo że słówko przechodzi na następny dzień czy też za parę dni lub pawraca na koniec kolejki jeszcze tego samego dnia
- 11 lat temu
alukasiewicz - Z tego co się orientuję od tego jak ocenisz znajomość słówka to słówko pojawi się po takim a nie innym czasie. czyli im słabiej je znasz, tym częściej będzie wyskakiwało. - 11 lat temu
bgawel - no właśnie, gdzie to wyczytać jaki o konkretnie będzie okres czasu?
Korzystam jeszcze z Anki i tam zawsze na przycisku widać liczbę dni interwału
- 11 lat temu
Ewa-Sally - Konkretnie to nigdzie ;) a ogólnie to jest mniej więcej tak samo jak w Anki, bo jest ten sam system wykorzystywany. Ja też korzystam. :) - 11 lat temu
bgawel - jednak jest :-) KNORWID wskazał link, do miejsca gdzie temat jest wyczerpany :-)
- 11 lat temu
Ewa-Sally - Jak pisałam swoje to KNORWIDa odpowiedź już była, myślałam, że już ją znasz, bo twój komentarz tuż nad moim jest ze zbliżonej godziny.
Ja się odniosłam do twojego pytania "gdzie to wyczytać jaki to konkretnie będzie okres czasu". Wspomnienie liczby dni w Anki sugeruje zainteresowanie konsekwencją ocen 3 i 4. Rozumiem, że już to wiesz. No i fajnie. :)
- 11 lat temu
bgawel - ile czasu konkretnie upłynie po "3" a ile po "4" to nie wiem, tak jak w Anki, ale trudno, musi mi wystarczyć wiedza że "mniej" i "więcej" :) - 11 lat temu

knorwid
bgawel - i wszystko jasne! dzęki :-)

"Jeżeli jakiś element ocenisz na 1 lub 2 zostanie on dodany do kolejki dodatkowych powtórek (zauważ że wyświetlana przez system liczba powtórek do wykonania na dany dzień nie zmniejszy się ze względu na dodanie dodatkowej powtórki). Element będzie powtarzany tego dnia aż do momentu gdy wystawisz ocenę 3 lub 4"
- 11 lat temu
knorwid - Nie ma za co. To miłe być pomocnym. Powodzenia w powtórkach! Nie przesadź z ich ilością ;) - 11 lat temu