ZALOGUJ SIĘ

Nasza kochana futbolowa 10 sierpnia bierze ślub

11 lat temuostatnia aktywność: 11 lat temu
Kochani nasza futbolowa zmieni 10 sierpnia swój status będzie mężatką.Proszę przesyłajcie życzenia dzisiaj jeszcze narzeczonej ale w dniu ślubu życzenia.Będzie to taki miły ,osobisty kącik gdzie każdy,kto ceni naszą kochaną futbolową napisze kilka słów od siebie.Futbolowa czekamy na zdjęcia ze ślubu.
ipon
futbolowa - O rety, Ipon! :)) Teraz to się chyba jeszcze bardziej zacznę stresować.
A jak ucieknę sprzed urzędniczego ołtarza? Jutro pierwsza noc w nowym mieszkaniu, może się okazać, że nie wytrzymamy ze sobą ;)
- 11 lat temu
ipon - Nie uciekniesz,powiesz szczerze tak!Buziaki,nie panikuj piękne chwile przed Tobą ,piękne - 11 lat temu
Esency93 - Wszystkiego najlepszego kochana! Cieszę się razem z Tobą! :) - 11 lat temu
futbolowa - Dziękuję bardzo :) - 11 lat temu

Wykup dostęp, aby dodać komentarz.

Odpowiedzi: 12

Futbolowa no co Ty panikujesz?Kochasz Jego on Ciebie a my tylko kibicujemy.Pierwszy raz na Tutorze kibicujemy przyszłej Młodej Parze.Niemen dla Ciebie pewnie na co dzień słyszyszysz to od swojego Ukochanego
http://youtu.be/uhTqLw7Stvc
ipon

Futbolowa panikaro posłuchaj i wyluzuj Twój narzeczony myśli tak samo jak Niemen w tej piosence jestem pewna .
http://youtu.be/WHSyh7Yxfec
ipon
11 lat temuzmieniany: 11 lat temu
futbolowa - Piękne utwory, uwielbiam Niemena! - 11 lat temu

Oł, no to wszystkiego naj, futbolowa :) Jak tam nowe mieszkanie?
violino
futbolowa - Dziękuję :)

Aaa mieszkanie super, jestem przeszczęśliwa. Poza tym, że wiecznie stoję przy garach i zlewozmywaku, jest naprawdę miło ;) No i nareszcie kończymy skręcanie mebli, alleluja!
- 11 lat temu
ipon - futbolowa ależ ty masz talent kulinarny ,te Twoje delicje cieszą oko no i szkoda,że to tylko wirtualny kontakt.Zawsze mi ślinka leci na widok Twoich serwowanych potraw:) - 11 lat temu
futbolowa - Oj, Ipon! :) Po prostu lubię dogadzać Temu Mojemu. Podobno przez żołądek do serca ;) - 11 lat temu

Wszystkiego dobrego na nowej drodze życia;)
absolwentka
futbolowa - Dziękuję! Nie mogę uwierzyć, że to już tylko kilka dni :) - 11 lat temu

PS. Jakbyście chcieli wesprzeć futbolową w przygotowaniach [a właściwie w organizowaniu mieszkania po pójściu 'na swoje'], możecie wejść na www.tescomagazyn.pl i oddać głos w sondzie na wpis 'Dzieci nie lubią się ruszać'. Nagrodą jest bon zakupowy do Tesco, za który [nareszcie!] sprawilibyśmy sobie lampę do pokoju :))
futbolowa
ipon - oddałam głosik na Ciebie gratuluję wysokiej lokaty.Kiedy mija termin głosowania? - 11 lat temu
futbolowa - Dziękuję :) Dziś o północy. - 11 lat temu
jerzy_pozoga - Hej futbolowa, znalazłem ciebie w Tesco- masz mojego plusa! Ale cos tam mało bo 3 pozycja. Uuuu... - 11 lat temu
futbolowa - Pierwsze trzy osoby są nagradzane, więc nie jest źle :))) Dziękuję! - 11 lat temu
ipon - Hej Koleżanko witam serdecznie napisz proszę czy masz tę wymarzoną lampkę?Jak będziesz brała udział w podobnych akcjach napisz wcześniej jak dam plusika czy głosik to potraktuję to jako prezent ślubny,masz więcej takich chętnych kolegów na Tutorze daj nam tylko szansę.Buziaki - 11 lat temu
futbolowa - Haha, dziękuję! :) Na lampkę raczej nam nie starczy [trzecie miejsce dostaje najmniej], ale za to poczynię spore zapasy spożywcze, a to też baaardzo nam się przyda. - 11 lat temu
ipon - Lepsze coś niż nic i tak jesteś bohaterką taki blog ,tylu uczestników a Ty na pudle gratulacje pamiętaj o przyszłości masz tutaj na Tutorku wielu sympatyków daj wcześniej cynk ,że w czymś startujesz ja pomogę na pewno a pozostali pędzikiem bo tak Cię lubimy.Buziaki no i smacznego - 11 lat temu

Czy już macie przetrenowane kroki do Marsza Mendelsona?

http://youtu.be/JASgb9jkmko Kochana futbolowa za parę dni to usłyszycie trzymam kciuki i na emailu czekam na zdjęcia.Przesiądż się z roweru i ćwicz poloneza.Póki co jesteście pierwszą Parą Młodą na Tutorku ,która bierze ślub na naszych oczach,jakby to nie brzmiało wiadomo o co chodzi.Czekamy na zdjęcia .
ipon
futbolowa - Marsz nas ominie, za to będą futbolowe klimaty - hymn Ligi Mistrzów ;)
Będą też inne klimaty sportowe - przywdziewam biało-zielony strój, ku chwale ukochanej drużyny żużlowej ♥

To ślub cywilny. Jestem agnostyczką i nie otrzymałam zgody proboszcza na tzw. ślub jednostronny, więc musimy zadowolić się ceremonią w urzędzie, a jak nam się uda, za rok urządzimy kościelny w maleńkiej kapliczce za miastem.
- 11 lat temu

Kochana - życzę Wam wiele szczęścia !
zorija

I ja również składam życzenia dla futbolowej-Klaudyny i jej męża -pięknej słonecznej pogody w waszych sercach i przyjemności niejednej nocy, patrzcie sobie prosto w oczy.
Panie młody nie miej strachu choć bociany są na dachu.
Postępujcie sobie śmiało choćby łóżko się zarwało.
Za ten bohaterski czyn niechaj pierwszy będzie syn.

RECEPTA,
1/2 kilo miłości, 3 łyżki zazdrości, 10dkg zaufania, 2 krople "na nerwach grania", 6 gram cierpliwości, 3 dkg wyrozumiałości, 5 łyżek humoru, 10 łyżeczek wigoru- wszystko to razem dokładnie mieszamy i doskonałe małżeństwo mamy !
----------------
A dla przypomnienia,
https://www.etutor.pl/pytania-jezykowe/watek/324889-Wakacje_urlopy_wolny_czas_Wspanialych_wakacji_i_urlopow.html?unread

Serdecznie pozdrawiam i życzenia składam,
Jerzy K. Pozoga
jerzy_pozoga
11 lat temuzmieniany: 11 lat temu
bird - >Za ten bohaterski czyn niechaj pierwszy będzie syn.

Stop sex discrimination, stop patriarchy.
W imię Matki, Córki i Duszy Świętej.
- 11 lat temu
jerzy_pozoga - Hi bird, Malwina,
Już dawno Ciebie polubiłem za ciekawe wypowiedzi. ALE...stop twojej dalszej emancypacji!
Jakoś trudno mi sobie wyobrazić zrzędliwą babę na stare lata.
Jestem za synem z którym można auta naprawiać, samoloty budować nowe, kuć żelazo póki gorące i strzelać amunicją z dwururki.
Jestem z natury twardy mężczyzna na którym można polegać w życiu osobistym. A zabawy z lalkami to dobre dla dzieczynek z racji waszej natury.
I taki jestem, ot co!
- 11 lat temu
bird - Jak Ty mało wiesz. Poczytaj o tzw. płci kulturowej (społecznej). Pierwsze zabawki i tym samym pierwsze wzorce narzuca dziecku otoczenie (rodzina, sklepy z podziałem na strefę różową i niebieską, itp). To środowisko wymusza na dziecku zachowania, aktywności i atrybuty zgodnie ze stereotypami. Dziewczynce wciska się lalkę, a chłopcu autko. Dziewczynce nakazuje się być grzeczną i przymilną, podczas gdy chłopiec może brykać i roznosić dom. Jej ekspresję się tłamsi i uczy, że eksploracja świata jest dla chłopców, że to oni są do wyższych celów.

http://dzieci.pl/kat,1033675,title,Nie-chce-miec-corki-chce-syna,wid,15280082,wiadomosc.html?smgputicaid=611384
- 11 lat temu
bird - Lalki co najwyżej tolerowałam. Wolałam bawić się dinozaurami, wdrapywać na drzewa, zbierać dżdżownice, konstruować wędki, robić zielnik czy bawić w Indian. Ale lubiłam też sukienki, motyle i kwiaty. I żeby nie było - jestem romantyczną i kobiecą kobietą. Jako świadomy człowiek mam alergię na seksizm, patriarchat, ignorancję.
A wiesz jaki zawód mnie fascynuje? Astrobiologa. Chciałabym eksplorować galaktyki i szukać form życia. Pozdrawiam i wracam do lektury Lema.

A tutaj dla Ciebie i Tobie podobnych taki mój dziewczęcy załącznik :}
https://www.youtube.com/watch?v=lbO9LhD9PsI
- 11 lat temu zmieniany: 11 lat temu
jerzy_pozoga - Witaj Malwina,
Przyznam się iż dla mnie, w moim odczuciu jesteś ciekawą osobą-człowiekiem.
Jeszcze niedawno miałem watpliwości ale napisałaś "jestem romantyczną i kobiecą kobietą".
Ja również romantik, nie mam wątpliwości. Nie wyobrażam sobie abym mógł się kłócić z tobą wg. wzoru z filmu "Mr&Mrs. Smith"-Ang. Jolie i Brad Pitt.
ps. Socjologia jako nauka nie jest mi znana.
----------------------------
Ja, również jestem zainteresowany badaniem kosmosu i wielu ciekawych odkryć.
Ostatnio na you-tube obejrzałem ciekawy film "Swiat i liczby".
http://www.youtube.com/watch?v=K_UCW3YFgEo
Ciekawa teoria budowy świata.
Pozdrawiam, JKP.
- 11 lat temu zmieniany: 11 lat temu
jerzy_pozoga - Witaj Malwina,
Dzisiaj 31sier2013 byłem gapiem na pokazach lotniczych we Wrocław-Szymanów.
Przegladałem wszyskie dostępne lekkie maszyny, porobiłem wiele fotek.
Obejrzałem akrobacje lotnicze pełne mocnych wrażeń i niebezpiecznych w wykonaniu doświadczonych pilotów.Podobało mi się.
W pokazach brała udział kobieta skoczek na spadochronie. Rozmawiałem z kobietą, z licencją pilota. Jej samolot to CESSNA.
A gdyby tak bird-Malwina miała licencję pilota to byłbym całym sercem za tobą.
Pozdrawiam, JKP.
- 11 lat temu
bird - Panuje stereotyp, że feministka to babochłop, a przecież takie aseksualne, pozbawione zmysłowości twory są bardziej charakterystyczne dla konserwatywnych kółek oazowych i partii PiS. Muszę w tym miejscu jednak dodać, że nie podobają mi się również nabzdyczone, sztuczne dziunie - to ta grupa kobiet, która nie potrafi korzystać z odzyskiwanej wolności i nieświadomie, kompulsywnie wciąż się płaszczy realizując wzorzec męskich fantazji (swoją drogą jakże tandetnych).
"Feminizm" oznacza nic innego jak to, że kobieta też jest człowiekiem. Bardzo przykre, że tak wielu mężczyzn reaguje na to słowo wystąpieniem piany na ustach.
- 11 lat temu
bird - Mam nadzieję, że kiedyś nadejdzie nowy porządek rzeczy i o dyskryminacji kobiet będzie się myślało z takim samym niedowierzaniem jak w przypadku palenia na stosie za odkrycia astronomiczne. Póki co, jesteśmy we wczesnym stadium rozwoju, jesteśmy małpami we mgle. Badania naukowe dowiodły, że tylko 30% populacji myśli samodzielnie (w tym: 20% myślenie logiczne, 7% bezszablonowe i tylko 3% intuicja). Cała reszta, czyli 70% społeczeństwa cechuje bezmyślność (cudze szablony myślowe i dogmaty). - 11 lat temu
bird - Kto wie, może kiedyś pomyślę o licencji pilota. Dzięki za słowa zachęty :) A ten filmik o liczbach zamieściłam też swego czasu w Twoim wątku "Natura".
Od siebie załączam piękny obraz i skłaniającą do przemyśleń narrację na podstawie książki Lema - "Golem XIV":
http://www.youtube.com/watch?v=wl9be4bSZa4
Pozdrawiam serdecznie :)
- 11 lat temu
jerzy_pozoga - Hi Malwina,
"Golem XIV"-Dziekuję za ten krótki film, piękny obraz, obejrzałem trzy razy, ciekawe, daje sporo do przemyślenia. Postaram się poszukać TEJ Książki. Znalazłem również inny ciekawy wątek "Tragedy and Hope",
http://www.youtube.com/watch?v=aC5qZH7bbOg
Książki, Internet, Filozofia, Świat, Biologia i nasze życie- to wszystko ciekawe ALE...na to trzeba mamony! Nie stać byłoby mnie na korespondencję z Malwiną w naszym eTutorku.pl gdybym nie miał KASY. I póki co, zanurzam się po raz kolejny w gąszcze, haszcze English grammar. W mojej pracy technika engineera jest to niezbędne.
Pozdrawiam serdecznie, JKP.
- 11 lat temu

Klauduś, życzę Wam szczęścia-żebyście zawsze rozmawiali i dobrze się bawili. Buziaki wielkie dla Was
A
anialew

Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia. Oby się Wam jak najlepiej układało w życiu.

Pozdrowienia.
?
Gość

Wszystkiego najlepszego dla Młodej Pary kochajcie się przez całe życie i bądżcie zawsze dla siebie przyjaciółmi.Buziaczki
ipon

Dziękuję Wam bardzo, kochani! To były wspaniałe chwile i nie muszę pewnie wspominać, że pozostaną niezapomniane :)

Co do obiecanych zdjęć, np. takie mało poważne:
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/1001109_608351372521767_1143910271_n.jpg

:))
futbolowa
jerzy_pozoga - Fajna fotografia! Zgrabna para. Bociana nie widziałem ale być może z wiosną przyleci !
Życzę radości, dobrego zdrowia i powodzenia w życiu osobistym. Zapraszam na wycieczkę do Zakopanego-Kuźnice, Dolinę Kościeliską lub Morskie Oko i Czarny Staw, spływ Dunajcem. Wszędzie TAM pięknie tego lata, niedawno TAM byłem, wędrowałem z plecakiem.
Pozdrawiam, JKP.
- 11 lat temu