ZALOGUJ SIĘ

Wakacje ,urlopy ,wolny czas.Wspaniałych wakacji i urlopów

zmodyfikowany: 11 lat temuostatnia aktywność: 11 lat temu
Napiszcie proszę, gdzie będziecie spędzać swoje wakacje,urlopy.Zwracam się głównie do Rodaków,którzy mają zamiar spędzić urlop za granicą.Uczą się na Tutorze i będą mogli sprawdzić swoją wiedzę.Będą to na pewno ciekawe doświadczenia no i możliwość konfrontacji z mówiącymi po angielsku.Powodzenia Tutorowicze na zagranicznych wakacjach i odzywajcie się.Zyczę wszystkim udanych urlopów,wycieczek,wojaży.Ladujcie akumulatory na następny rok nauki na Tutorze.Pozdrawiam
ipon
BATMAN30 - Ja będę chyba spędzał na Wyspach, tak na 80 %. Teraz sporo firm ogłasza nabór do pracy w Anglii warunek co najmniej komunikatywna znajomość języka angielskiego i zobaczymy co dalej ?
- 11 lat temu
ipon - Jeśli tylko komunikatywny to no problem nie wiem czy wiesz gdzie przyjechać jeśli nie to napisz .Nie warto w ciemno - 11 lat temu
ipon - Batman30 niech Cię nie zraża ten minus jest na forum osoba co mnie minusuje z dokładnością 15 min tak pozwala regulamin.Pozdrawiam Cię cichy minusujący wielbicielu . - 11 lat temu

Wykup dostęp, aby dodać komentarz.

Odpowiedzi: 4

Oj, chciałabym mieć wreszcie możliwość wybyć np. na Wyspy, by zmierzyć się z rodowitymi użytkownikami języka, ale to już chyba nie w tym życiu ;)

Nie liczę na cuda, wakacji w tym roku nie uraczę, ale przyznaję, że to by było piękne, gdybyśmy w ramach prezentu ślubnego otrzymali bilet w jakieś przyjemne miejsce :)

Wam za to życzę samych wspaniałych wojaży!
futbolowa
ipon - Futbolowa a kiedy ślub? - 11 lat temu
futbolowa - 10 sierpnia. Rety, półtora miesiąca wolności... ;) - 11 lat temu zmieniany: 11 lat temu
ipon - Kochanie kraina szczęścia otwiera się przed Tobą mówię to, ja szczęśliwa mężatka od 38 lat.Nie chcę rozdzielać przyszłych małżonków ale gdybyś chciała pobyć trochę u mnie w Bradford to zapraszam bardzo serdecznie. - 11 lat temu
futbolowa - 38 lat, łał, piękny wynik, gratuluję! Dziś z tym moim stroiliśmy sobie żarty, ile wytrzymamy ze sobą i stanęło na siedemdziesięciu ;)

Dzięki za zaproszenie! :) Bradford wydaje się być blisko mojego wymarzonego celu - Manchesteru. Tak naprawdę, jeśli nie pojawię się w tych rejonach przed końcem kariery Ryana Giggsa, będzie to moja największa życiowa porażka i najbardziej zdeptane życiowe marzenie :(
- 11 lat temu
ipon - Bradford to tylko 36 mil od Manchesteru mamy auto więc nie ma problemu z dojazdem.Jeśli masz jakieś super marzenie do zrealizowania nie ma problemu ,chętnie Cię ugoszcze i nakarmię i pokażę Bradford i spełnię Menchesterowe marzenia - 11 lat temu
futbolowa - Ech, kochana, żeby to takie łatwe było :* Może kiedyś się uda, chcę w to wierzyć :) - 11 lat temu
ipon - Zaproszę Cię do znajomych podam adres jak nadejdzie ten moment,że będziesz chciała mnie odwiedzić to Cię ugoszczę po polsku z chlebem i solą i do Manchesteru mój mąż zawiezie bo ja nie mam prawa jazdy. - 11 lat temu
ssunnydayss1 - mieszkałam w Bradford przez rok, stare dobre czasy :) - 11 lat temu zmieniany: 11 lat temu

Moja kochana Ipon, Ty jak zwykle serce masz na dłoni i przywracasz wiarę w ludzi. Jeśli chodzi o wakacje i urlop to myślę o Afryce i mam nadzieję, że mi się uda. Pozdrawiam Cię bardzo
A
anialew
ipon - Napisz po powrocie jak było.Taka egzotyczna wycieczka no i bardzo daleka podróż.Trzymam kciuki za powodzenie w realizacji wyjazdu.Miłej nocki Aniu. - 11 lat temu
futbolowa - Aniu, zazdroszczę, powodzenia! :) - 11 lat temu
anialew - Kochana, gratulacje wielkie z okazji ślubu. Trzymam kciuki za 10 sierpnia. Pozdrawiam bardzo - 11 lat temu
futbolowa - Dziękuję :) Oby było tak, jak sobie zaplanowaliśmy. - 11 lat temu

Witaj "ipon-ko",
I ja również tobie życzę udanych, wspaniałych wakacji w słonecznych stronach Polski lub anglojęzycznych rejonach naszej Europy.
Pozdrawiam, JKP.
jerzy_pozoga
ipon - Dziękuję za pamięć i miłe życzenia Jerzy.Serdecznie Cię pozdrawiam:) - 11 lat temu
ipon - Będę po raz pierwszy babcią w pażdzierniku więc do czasu rozwiązania nie planuję wakacji czuwam ,czuwam bo wreszcie chcę być tą babcią - 11 lat temu

I również dla "futbolowej",
Serdecznie pozdrawiam oraz składam życzenia spełnienia marzeń oraz powodzenia w życiu osobistym w związku z zaplanowanym ślubem.
I również przesyłam z youtube fajny filmik "Pierwszy WESELNY taniec", warto popatrzeć!
1- http://www.youtube.com/watch?v=Ayw2mAVw-f8
2- http://www.youtube.com/watch?v=kY-68SQd8ZU
Wesołej zabawy.

Pozdrawiam, JKP

(PS.JA również jadę na WESELE u siostry w rodzinie !)
jerzy_pozoga
futbolowa - Bardzo, bardzo dziękuję :)
Co do tańca - podoba mi się pomysł, żeby zrobić to z jajem - coś wspaniałego. W naszym przypadku jednak wesela nie będzie - stawiamy na małe przyjęcie z najbliższymi.
- 11 lat temu
jerzy_pozoga - Heja futbolowa, zrozumiałem,
Ale jak WESELE to się bawić! Bo życia naszego tak mało, tak mało a życie nasze to tylko chwila, chwila.....
wg AKCENT-"Życie to są chwile, chwile, tak cudowne jak motyle,
-A zegar daje znać, nie zatrzymasz go i tak,...."
------------------------------------
Dawniej organizowane były przyjęcia domowe na wesoło zwane prywatkami i ferajna bawiła się przy gramofonie "Bambino" a muzykę puszczali z pocztówek plastykowych.
No i fajnie było. JA sam kupowałem takie pocztówki.
A o tym śpiewa Wojciech Gąsowski "gdzie się podziały tamte prywatki..."

- 11 lat temu zmieniany: 11 lat temu
futbolowa - Od razu się człowiekowi humor poprawia, jak przeczyta kilka miłych wspomnień :)

Jeśli dobrze pamiętam, Gąsowski śpiewa w tej piosence o moich Beatlesach - cudowności!
- 11 lat temu
zorija - do jerzy pożoga- jak miło,że przypomniałeś te wspaniałe czasy! miałam i "bambino" i pocztówki z nagraniem 1 piosenki -a te prywatki ...... istny obłęd! miałam kolegę,który dostawaL longplaye ze Stanów z Paulem Anką - ale mu zazdrościłam!! - 11 lat temu zmieniany: 11 lat temu
ipon - Jerzy czy pamiętasz na tych prywatkach zakochani dedykowali sobie piosenki np.wiem ,że nie wrócisz,czy mnie jeszcze pamiętasz,daj mi to miejsce na dłoni śpiewał pan Połomski a pani Tutinas zakochana w Jerzym odpowiadała piosenką.Ach Jerzy to były czasy ,ludzie się kochali no i w tym czasie powstały najlepsze filmy.Jerzy fajnie ,że jesteś bardzo Cię lubię a Twoje komentarze to tylko satysfakcja dla adresata.Mocno pozdrawiam - 11 lat temu zmieniany: 11 lat temu
ipon - Ja całe .zycie byłam fanką Niemena co to były za czasy ,ośmieszany,zakłucany ,ignorowany.Byłam na Jego koncercie to było cudowne .Wdzięczna jestem youtube,że mogę kiedy chcę posłuchać mojego Idola.O miłości Niemen śpewał najpiękniej http://youtu.be/uhTqLw7Stvc - 11 lat temu