ZALOGUJ SIĘ

Czy jest skrót klawiaturowy do odtworzenia czwartego przykładowego zdania?

12 lat temuostatnia aktywność: 12 lat temu
W powtórkach element ma czasami nie trzy, ale cztery przykładowe zdania. Czy jest zatem i czwarty skrót klawiaturowy do odtworzenia nagrania? W Pomocy jest mowa tylko o trzech.
bird

Wykup dostęp, aby dodać komentarz.

Odpowiedzi: 1

Jeżeli klawisz ukośnika nie jest tym czwartym, to proponuję przyjąć taką hipotezkę:

Projektanci interfejsu powtórek, gdy wymyślali skróty, postanowili, że nie zrobią skrótów do dziesięciu przykładów, które ewentualnie mogłyby wystąpić, po czym zrobili mały brainstorming i zdecydowali ograniczyć liczbę skrótów do magicznej trójeczki. Troszkę szkoda, bo ostatni palec prawej ręki tylko czeka, żeby nacisnąć ukośnik, więc mogliby dodać ten ukośnik (a także średnik), może nawet nie aktualizując Pomocy.

No to może warto przenieść ten wątek do działu "Sugestie"? (Jestem tu nowy i nie wiem, jak to zrobić.)
Fenrando
bird - Klawisz ukośnika nie jest tym czwartym (inne klawisze też testowałam). W sumie to moje pytanie jest - tak jak piszesz - bardziej sugestią, ale wolałam się upewnić. Przenieść wątek może tylko administracja.
By the way, witam na pokładzie. Widzę, że też jesteś z Wrocławia (jak zresztą bardzo wielu użytkowników, a nawet sam eTutor). Przyjemnej nauki :)
- 12 lat temu

Wykup dostęp, aby dodać komentarz.