ZALOGUJ SIĘ

Czy jest możliwość nauki słownictwa 2gą stronę tzn zamiast tłumaczenia pl-ang robić z angielskiego na polskie?

12 lat temuostatnia aktywność: 12 lat temu
D
duszek90
Poziomek - Utwórz sobie testy z list słówek, wtedy będziesz miał taką opcję i po wybraniu swojego testu jest możliwość "tłumaczenia z angielskiego" - 12 lat temu
duszek90 - Dzięki! Szkoda, że nie można ich dodać do systemu powtórek ale dobre i to.
Dałbym plusa ale jeszcze nie mogę :)
- 12 lat temu

Wykup dostęp, aby dodać komentarz.

Odpowiedzi: 2

Każdy musi znaleźć swój indywidualny sposób przyswajania wiedzy.Najważniejsze to systematyczność.
A
aaaanka
duszek90 - Bardziej mi chodziło o powtórki a nie o sposób nauki.

Innymi słowy czy w powtórkach mogą pojawiać się słówka do tłumaczenia z angielskiego na polski? A najlepiej aby raz pojawiały się w formie ang-pol a raz pol-ang. Nawet jeżeli miałyby być to 2 osobne, niezależne, elementy, wprowadzone do systemu powtórek.
- 12 lat temu zmieniany: 12 lat temu
barwa.jesienna - Zajrzyj do zakładki Moje testy - 12 lat temu

W powtórkach część słówek i zdań jest po polsku i trzeba przetlumaczyć na angielski jest też część z angielskiego na polski.Można sobie pomóc ja to robię tak jeśli chcę przetlumaczyć z angielskiego na polski to po ukazaniu sie zdania,słówka wciskam pokaż .Nie patrzę wtedy na górną część ramki czytam tylko wersję angielską w dolnej części ramki.
ipon