M | Maciek_M |
![]() | yoshi |
Maciek_M - I to jest dopiero odpowiedź :). Dzięki piękne i miłego dnia.
Maciek Ps: zacząłem zwracać na to uwagę i wychwyciłem to już pare razy na zagranicznych serwisach informacyjnych. - 12 lat temu |
+1 |
yoshi - Nie ma za co ; ) cieszę się, że moja odpowiedź była w stanie Cię zadowolić.
A jeśli chodzi o "wychwytywanie", to dużo łatwiej jest zrozumieć oczywiście tekst pisany, gdzie widzimy te przedimki. Z kolei, gdy kogoś słucham, czasem wydaje mi się to trudne. Zwłaszcza, gdy ktoś mówi bardzo szybko, mam wrażenie, że nie zawsze słyszę te przedimki. Ale da się to wyćwiczyć. - 12 lat temu |
|
barszczewskad - Do Maćka M . Za takie piękną odpowiedź trzeba koniecznie yoshi postawić dużego plusa,bo tylko tak możemy podziękować ludziom za to ,że dzielą się z nami swoją wiedzą i poświęcają swój czas.Ty pięknie podziękowałeś ale plusik konieczny. Ja yoshi też dziękuję ,mam ogromne trudności z wychwytywaniem przedimków w mowie potocznej.Cudzoziemca mówiącego po angielsku łatwiej zrozumieć.Myślę,że niedługo tylko ludzie uzdolnieni za nimi nadąż.Dziękuję i pozdrawiam
-
12 lat temu
|
|
yoshi - To miłe jeśli ktoś to wszystko docenia ; ) ale (mam nadzieję, że to nie zabrzmi górnolotnie) spędzam czas na forum, ponieważ lubię śledzić pytania i odpowiedzi innych użytkowników - sama przez to mogę się sporo nauczyć. A kiedy trafia się okazja do własnej wypowiedzi, po prostu to robię.
Również pozdrawiam ;) - 12 lat temu |
+1 |
Maciek_M - Wiem, że dla was, osób z dużą ilością punktów reputacji może to być zaskakujące ale "plusować" można dopiero od 15 pkt. :). Teraz już je mam tak więc... :)
-
12 lat temu
|
+1 |
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.